Медики готові реагувати на можливі спалахи хвороб у зоні підтоплень – Ляшко

Медики готові реагувати на можливі спалахи хвороб у зоні підтоплень – Ляшко

Укрінформ
Наразі випадків інфекційних хвороб, пов’язаних із підтопленням на півдні України, не зафіксовано, проте лікарні регіону готові до будь-яких сценаріїв.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Разом з головою Національної служби здоров'я України Наталією Гусак відвідали деякі лікарні на постраждалих територіях. Перевірили їх готовність до належного реагування на можливі спалахи інфекційних хвороб, стан кадрового та матеріально-технічного забезпечення медичних закладів. Наразі випадків інфекційних хвороб, що пов'язані із трагедією, не зафіксовано, однак маємо бути готові до будь-яких сценаріїв», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У зоні підтоплень наразі не фіксують випадків інфекційних хвороб - Ляшко

За підсумками перевірки було виявлено, що лікарні Херсонщини, Миколаївщини та Дніпропетровщини, які стануть хабами при потенційних спалахах інфекційних хвороб, у більшості готові до прийому пацієнтів та надання їм усієї необхідної медичної допомоги в разі такої потреби. Медичні заклади забезпечені всіма необхідними ліками.

Як наголосив Ляшко, питання дефіцитних кадрових професій вирішать шляхом використання вахтового методу; окремо вивчена потреба в медиках у разі спалаху тих чи інших інфекційних хвороб та відпрацьовані механізми їх тимчасового залучення.

Читайте також: Небезпечне болото: Клименко застерігає від спроб потрапити на Каховське водосховище

Крім того, обласному департаменту охорони здоров'я Херсонщини дано доручення розгорнути додаткові ліжка для прийому пацієнтів, а головному санітарному лікарю Ігорю Кузіну - взяти на контроль забезпечення медзакладів усіма необхідними засобами діагностики та лікування.

«Отже, в цілому медична система готова до належного реагування на можливі спалахи інфекційних хвороб, що пов'язані з наслідками підриву дамби Каховської ГЕС», - підкреслив міністр охорони здоров’я.

Читайте також: На ділянках Каховського водосховища виявляють боєприпаси навіть часів Другої світової

Як повідомлялося, епідеміологічна ситуація в зоні небезпеки через підрив росіянами Каховської ГЕС контрольована і стабільна, випадків інфекційних хвороб наразі не зафіксовано. Вода в централізованій водопровідній мережі повністю відповідає санітарним нормам і правилам і безпечна для вживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-