МОЗ не може повністю скасувати використання рецептів на ліки

МОЗ не може повністю скасувати використання рецептів на ліки

Укрінформ
Навіть в умовах військової агресії РФ проти України Міністерство охорони здоров'я не може повністю скасувати використання рецептів, адже є категорія ліків, неконтрольоване вживання яких може призвести до шкоди здоров'ю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОЗ.

"Вимога відпускати з рецептом лікаря буде стосуватися лікарських засобів, які містять наркотичні засоби, психотропні речовини та виписуються на рецептурних бланках форми № 3, комбіновані лікарські засоби, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини чи прекурсори в кількості, що не перевищує їх гранично допустиму норму, отруйні та сильнодіючі лікарські засоби», - пояснюють в міністерстві. 

Також у МОЗ закликають пацієнтів, які потребують рецептів на зазначені препарати для свого лікування, завчасно консультуватися зі своїми лікарями та отримувати такі рецепти (аптеки, які відкриті та працюють під час війни, можна знайти за посиланням).

Наразі для простішого отримання лікарських засобів під час війни МОЗ наказом дозволило відпуск та реалізацію низки лікарських засобів без рецепта лікаря.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-