У Квіташвілі сподіваються: Форум з охорони здоров'я допоможе залучити інвестиції

У Квіташвілі сподіваються: Форум з охорони здоров'я допоможе залучити інвестиції

Укрінформ
У Києві 15 жовтня відбудеться Український форум з охорони здоров'я, на якому основну увагу буде приділено залученню інвестицій у медичну галузь та створенню сприятливих умов для державно-приватного партнерства у цій сфері.

Про це у вівторок на прес-конференції в Укрінформі заявила перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко.

"Державно-приватне партнерство - важливий інструмент, який дасть змогу системі охорони здоров'я швидше розвиватися. Якщо ми говоримо про підвищення якості медичної послуги для пацієнта, то постає питання, якими силами. І тут відповідь проста - це державний сектор медичних установ і приватний сектор медичних установ, або погранична модель, яка існує в усіх розвинутих країнах, - це державно-приватне партнерство", - сказала Павленко.

Вона розповіла, що в межах форуму діятиме окрема платформа, присвячена саме цій темі. У ній візьмуть участь представники країн, де співпраця держави  і приватного сектора у сфері охорони здоров'я мала позитивні результати.

"Ми, звичайно, запропонуємо подивитися на деякі паростки державно-приватного партнерства в медицині і в Україні. Ми також запропонували деяким людям озвучити не позитивні, а негативні випадки, які через те, що влада не розуміє, яким чином користуватися цим інструментом, або як укласти договір, ішла начебто на договір державно-приватного партнерства, але іноді це відбувалася проста відкатна схема",  - зазначила перший заступник міністра.

Голова правління Асоціації приватних клінік України Олег Спіженко у свою чергу поінформував, що на форумі також планується обговорити такі важливі питання у сфері охорони здоров'я, як дерегуляція, децентралізація та інші теми, пов'язані з ринком медичних послуг в  Україні.

У форумі візьмуть участь керівники МОЗ, виробники та дистриб'ютори ліків, виробники медичного обладнання, головні лікарі, власники приватних клінік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-