ЮНІСЕФ і ВООЗ готові допомогти Україні із вакцинацією проти поліомієліту

ЮНІСЕФ і ВООЗ готові допомогти Україні із вакцинацією проти поліомієліту

Укрінформ
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) активно закликали Україну термінова провести перший раунд вакцинації проти поліомієліту.

Про це йдеться у спільному прес-релізі ЮНІСЕФ та ВООЗ

"Минуло вже шість тижнів від дати підтвердження спалаху поліомієліту в Україні. Ці випадки захворювання були виявлені у дітей, які мешкають в Закарпатській області. Двоє дітей віком десять місяців і чотири роки не були вакциновані проти цієї хвороби. Якщо не вдасться негайно зупинити вірус, він може поширитися всєю країною та поставити під загрозу життя 1,8 мільйона дітей", - йдеться у прес-релізі.

Крім того, зазначено, що згідно з міжнародними правилами навіть один випадок поліомієліту є спалахом і вимагає термінового реагування, тому що ця хвороба може швидко поширитися серед дітей, які не були повністю щеплені. Спалах і низький рівень вакцинації в Україні ставлять під ризик здоров’я і благополуччя дітей, а також є загрозою для Європи, яка має статус вільної від вірусу поліомієліту.

Підкреслюється, що спалах захворювання можна швидко зупинити за умови проведення всеукраїнської імунізації дітей під час трьох раундів щеплення оральною поліомієлітною вакциною (ОПВ), відповідно до директив Глобальної ініціативи з ліквідації поліомієліту. ЮНІСЕФ закупив 3,7 мільйона доз ОПВ для України завдяки фінансуванню від уряду Канади. Вакцини повністю безпечні і готові до використання.

"Чим довше вірус поліомієліту циркулює в Україні, тим вище ризик того, що цей спалах буде поширюватися і паралізує більше дітей. Ми закликаємо посадовців, які приймають рішення, працівників охорони здоров'я вжити термінових заходів і провести вакцинацію всіх дітей для того, щоб якнайшвидше зупинити передачу вірусу", - зазначила регіональний директор ВООЗ в Європі Сюзанна Якоб.

"Державні органи несуть відповідальність за захист дітей від цієї небезпечної хвороби. Я рада, що сьогодні 70 відсотків українських мам позитивно ставляться до вакцинації для захисту своїх дітей. Раунди вакцинації повинні розпочатися вже зараз", - сказала регіональний директор ЮНІСЕФ Марі-П'єр Пуар’є. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-