Роспроп поширює фейк про оплату електроенергії за її відсутності

Роспроп поширює фейк про оплату електроенергії за її відсутності

Укрінформ
Пропагандисти підробили оголошення нібито від Укренерго

Прокремлівські Telegram-канали тиражують відео, на якому зафільмовано оголошення. У ньому йдеться, що нібито, за інформацією НЕК «Укренерго», ситуація щодо електропостачання залишається дуже складною, а для якнайшвидшого відновлення «нормативних потужностей» плата за електроенергію стягуватиметься незалежно від її подачі. Саме оголошення буцімто створило Львівське комунальне підприємство «Княже місто».

На те, що це фейк вказують русизми в оголошенні. Його автори написали «тариф на світ», а не «тариф на світло», а також «свідчення лічильника», а не «показники лічильника». 

Представники ЛКП «Княже місто» в коментарі Укрінформу підтвердили, що підприємство непричетне до даного оголошення, і займається зовсім іншою сферою діяльності.

У НЕК «Укренерго» також наголосили, що це фейк. 

«Оголошення на відео, яке редакція «Укрінформу» надіслала у запиті до НЕК «Укренерго», – це пряма брехня і російське ІПСО. Його автори, використовуючи назву нашої компанії, цілеспрямовано вводять людей в оману для створення фальшивої, негативної картинки на  чутливу тему. НЕК «Укренерго» рішуче заперечує інформацію, яка викладена у цьому фейку», – повідомили в пресцентрі компанії.

Такий фейк спрямовано на те, щоб залякати українців, а також посіяти в них недовіру до влади на тлі ухвалення Кабміном рішення щодо підвищення вартості електроенергії для населення з 1 червня 2024 року.

Раніше Укрінформ спростував фейк, який дискредитував співробітників ТЦК та СП. 

Дмитро Бадрак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-