Роспроп поширює відеопідробку з логотипом НАТО

Роспроп поширює відеопідробку з логотипом НАТО

Укрінформ
РФ продовжує кампанію з дискредитації співробітників ТЦК та СП

Російські z-телеграм-канали, кремлівські ЗМІ та боти у YouTube поширюють відео, нібито створене співробітниками пресслужби Північноатлантичного альянсу. У ролику йдеться про те, що військове керівництво США буцімто готується відправити інструкторів з ізраїльської системи рукопашного бою крав-мага до України, де вони навчатимуть військовослужбовців із ТЦК захистити себе від українців, які не хочуть бути мобілізованими.

Це фейк. Такого відео немає на офіційному сайті НАТО та у соцмережах організації.

На початку оригінальних відеороликів Північноатлантичного альянсу логотип організації анімований і поступово з’являється у правому верхньому куті протягом кількох секунд (спочатку зірка, потім коло), а на фейковому відео – без анімації.

Саме ж відео складається з роликів, які є у відкритому доступі у мережі інтернет.

Зокрема, кадри з “американськими інструкторами” з бойового мистецтва крав-мага належать ізраїльським, грецьким та італійським спортсменам. Їх можна знайти у соцмережах таких організацій, як Krav-maga Protection, Krav-maga Training та F.R.M krav-maga.

Для підробки російські пропагандисти навіть використали відеоуроки з самозахисту спортсменів з України. Так, у ролі “американського інструктора” виступив президент федерації крав-мага України Антон Фарба.

Також у підробленому відео були використані ролики з представниками ТЦК, які можна легко знайти в інтернеті.

Напередодні начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук заявив, що російські пропагандисти запускають інформаційну диверсію з дискредитацією співробітників ТЦК.

“Росіяни зараз вчергове знімають серію фейкових відео, знімають саме на тимчасово окупованих територіях України для того, щоб навколишня декорація максимально відповідала українським реаліям, де вони намагаються показати у негативному вигляді військовослужбовців України. В першу чергу, дійсно, військовослужбовців ТЦК. Тобто готується серія відео, де вони будуть поводитися максимально неадекватно у різноманітних ситуаціях, закладах, в тому числі вживати спиртні напої, або подібні негарні речі, робити. Чекаємо на нові такі відео”, – розповів Плетенчук у ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-