Роспроп вигадав фейк про паплюження українського прапору в Марселі

Роспроп вигадав фейк про паплюження українського прапору в Марселі

Укрінформ
Пропагандисти продовжують поширювати підробки про те, що Україна втрачає підтримку

Російські державні ЗМІ та z-телеграм-канали поширюють інформацію про те, що нібито під час нещодавнього мітингу на підтримку України у Марселі місцеві мешканці розірвали та розтоптали двадцятиметровий прапор України. Пропагандисти у своїх матеріалах використали справжнє фото українок з державним прапором України, зроблене на сходах до станції Сен-Шарль у Марселі, але дописали до нього свій текст.

Це фейк. Світлину з акції, яка відбулася 22 лютого, опублікувала у себе у Facebook асоціація “Марсель-Одеса”. Її керівниця Наталя Добрянська залишила під публікацією такий допис французькою та українською мовами: “У Марселі, звичайно, немає Потьомкінських сходів, які мають 192 сходинки, але є сходи до станції Сен-Шарль. Вони також неймовірно красиві й в Марселі ними пишаються. Ми, одесити, також любимо ці сходи, тому що вони нагадують нам наше місто Одесу", – написала українка.

Пізніше новину з цією світлиною на своїй офіційній сторінці поширила Одеська міська рада та українські ЗМІ.

Інформації про якісь інциденти під час акції не було в жодних ЗМІ, крім російських пропагандистських ресурсів.

Те, що це фейк, Укрінформу підтвердили і в асоціації «Марсель-Одеса».

«Це звичайнісінька брехня. Люди підходили і робили фото з нами біля прапору. Не було жодного поганого слова», – повідомили в асоціації.

Українці у Марселі також надали Укрінформу інші фото із цієї акції.

Російські пропагандисти не вперше намагаються поширювати фейки про відсутність підтримки України з боку Франції. Так, вони вдавалися до фотопідробки “соціальної реклами” у Франції з мапою без Криму.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-