Недолуга підробка Роспропу про дрон із гашишем

Недолуга підробка Роспропу про дрон із гашишем

Укрінформ
Пропагандисти приписали цивільний інцидент на Волині теробороні на Чернігівщині

Російські телеграм-канали поширили інформацію про те, що нібито в Чернігівський області представники Державної прикордонної служби збили дрон, який переправляв 22,5 кг гашишу. І працівникам ДПСУ буцімто вдалося встановити, що дроном керував військовослужбовець 119-ї окремої бригади територіальної оборони за дорученням командира батальйону. На підтвердження власної історії, пропагандисти додали відео з офіційного сайту ДПСУ. 

Це фейк. Незважаючи на те, що інцидент зі збиттям дрона насправді стався, українські військові не мають до нього ніякого відношення. 

119-та окрема бригада ТРО – це дійсно формування Сил територіальної оборони України у Чернігівській області, але подія відбулася на Волині. 

11 лютого 2024 року пресслужба ДПСУ повідомила, що на Волині прикордонники приземлили дрон із гашишем. Це повідомлення вони проілюстрували відео, яке згодом і використали росіяни для створення фейку. 

Тож пропагандисти просто вигадали те, що інцидент стався на Чернігівщині, і вирішили дискредитувати військовослужбовців 119-ої окремої бригади територіальної оборони. 

Представники формування в коментарі Укрінформу повідомили, що бригада не причетна до інциденту. 

Окрім цього, речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко наголосив, що учасники інциденту взагалі не пов'язані з підрозділами ЗСУ чи іншими військовими формуваннями. 

Раніше Укрінформ спростував фейк про те, що в Україні створюють «ботоферму» для інформаційної кампанії на тлі інтерв’ю президента РФ Володимира Путіна скандальному американському ведучому Такеру Карлсону.

Дмитро Бадрак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-