Пропагандисти підробили пост в Instagram відомого американського музиканта

Пропагандисти підробили пост в Instagram відомого американського музиканта

Укрінформ
Росфейк: Співак Мобі закликав мобілізувати українців по всьому світу

Російські z-телеграм-канали та акаунти у соцмережі Х поширюють скрін публікації, яку нібито зробив у Instagram американський співак Мобі (Moby). Пост містить схоже на офіційний логотип виконавця зображення іншопланетянина у військовій формі з українським прапором в руці, а також напис “Давайте МОБІлізуємо українців у всьому світі”.

Також пропагандисти додають скриншот із негативними коментарями до цього посту, які нібито залишили обурені українці.

Це фейк. Такого посту в Instagram Moby ніколи не публікував. У верифікованому акаунті співака його немає. Насправді пропагандисти замінили один із його оригінальних постів фейковим. Це ми можемо побачити по кількості публікацій у Instagram виконавця. Їх, як і на фейковому скріні 8140, але підробленого посту немає.

Коментарі від нібито обурених українців – теж фейкові. Бо вони не могли їх залишити під постом, який ніколи не публікували.

Проаналізувавши акаунти коментаторів, які є на фейковому скриншоті, ми прийшли до висновку, що це боти. Сторінка акаунту з підписом luborovskaaa943 вже видалена, а з підписом _777julia777_  – повністю закрита.

Співак Moby підтримує Україну. У 2022 році він записав ролик, де заявив, що поразка Росії у війні з Україною неминуча.

Це не перше намагання російських пропагандистів використати відомих людей на Заході для створення фейків про Україну. Так, вони поширювали фейк про те, що нібито у актора Денні Трехо просили відкат за підтримку України.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-