Відеофейк: у актора Денні Трехо просили відкат за підтримку України

Відеофейк: у актора Денні Трехо просили відкат за підтримку України

Фактчек
Укрінформ
Роспроп сфабрикував новинний сюжет американського телеканалу MSNBC

Кремлівські ЗМІ та z-телеграм-канали поширюють нібито новинний сюжет телеканалу MSNBC. У відео йдеться про те, що американський актор Денні Трехо, відомий за роллю у фільмі “Мачете”,  нібито дав інтерв’ю підкасту TMZ Live, у якому буцімто розповів, що за приїздв в Україну під час війни та підтримку українського народу в Офісі Президента йому пропонували 150 тисяч доларів. Крім того, отримати він начебто мав лише 100 тисяч, а 50 тисяч віддати “керівництву ОП”  як відкат.

У відео також йдеться, що головний продюсер TMZ Гарві Левін нібито вважає, що всі зірки Голлівуду, що приїздили в Україну під час війни, включно з Анджеліною Джолі, Шоном Пенном та Беном Стіллером, отримували за це гроші та заплатили керівникам ОП відкатів на 700 тисяч доларів. 

Це фейк. Цього “новинного сюжету” немає ані на офіційному сайті MSNBC, ані у соцмережах телеканалу. На сайті TMZ теж не виходило інтервю з Денні Трехо. Взагалі останні новини про цього актора виходили на сайті TMZ у 2023 році і були пов’язані з його волонтерською діяльністю.

Фейковий ролик було скомпільовано з кількох відео та фото, які можна знайти у мережі.

Кадри, які видають за інтерв’ю Денні Трехо журналістам сайту TMZ, взяті зі справжнього інтерв'ю актора, яке той дав Крістін Ліхі на You-Tube каналі FAIR GAME. Відео було опубліковане на початку 2019 року, за більш як три роки до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну  і  за кілька місяців до президентських виборів, на яких переміг Володимир Зеленський.

На обох відео ми бачимо той самий білий диван, книжки, вази на полиці та камін. Денні Трехо вдягнений у той самий синій костюм та чорні туфлі і має зачіску з хвостом. 

За його інтерв'юерів видають реальних ведучих TMZ Live. Проте на оригінальному відео вони не беруть ні в кого інтерв’ю, а обговорюють те, що відома американська співачка Тейлор Свіфт буде знайомити з батьками свого супутника, гравця у американський футбол Тревіса Келсі.

Та частина відео, де Гарві Левін нібито розповідає, що голлівудські зірки підтримували Україну за гроші та ще й за це платили відкати, насправді – відеоролик з розповіддю американського продюсера про актора О. Джея Сімпсона.

Для створення фейкового відео також були використані стокові фото з Денні Трехо та відео зустрічей Володимира Зеленського з Шоном Пенном та Беном Стіллером, які легко знайти в інтернеті.

З початку повномаштабного вторгення Денні Трехо не відвідував Україну і не заявляв про таке бажання. На початку березня 2022 року він записав відеозвернення, в якому підтримав народ України.

Раніше роспроп підробив відеозвернення американської кіноактриси до Зеленського.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-