Росфейк: у Херсоні почали вказувати ціни на продукти в рублях

Росфейк: у Херсоні почали вказувати ціни на продукти в рублях

Укрінформ
Пропагандисти підробили відео про АТБ, намагаючись посіяти паніку в Україні

Нещодавно z-телеграм канали повідомили, що в одному із супермаркетів АТБ за адресою м. Херсон, вул. Вишнева, 159 ціни на продукти почали вказувати не тільки у гривнях, а й у російських рублях. Це нібито пов’язано з тим, що українців готують до «змін». Пропагандисти поширили відео, на якому демонструються пакети з помідорами і огірками, нібито купленими в цьому магазині, із цінниками як у гривнах, так і в рублях.

Це фейк. По-перше, за адресою м. Херсон, вул. Вишнева, 159 магазину АТБ немає, хоча й є поруч.

По-друге, томати тепличні, про які йдеться у відео, коштують не 96,63 грн за кілограм, а 89,89 грн. Інформація щодо наявності огірків першого ґатунку і ціни на них на сайті відсутня.

У коментарі Укрінформу керівник відділу комунікацій корпорації АТБ Сергій Демченко повідомив, що інформація про вказання вартості в рублях – фейк, і такого в АТБ у місті Херсон не було й бути не може.

Поширюючи такі фейки, росіяни прагнуть посіяти паніку всередині України та недовіру до влади на тлі інформації, яка шириться в мережі щодо планів РФ про підготовку до нового масштабного наступу. Раніше журналісти Financial Times опублікували матеріал про те, що російська армія може планувати великомасштабний наступ в Україні вже цього літа, а метою є повне захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. У свою чергу, в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснили, чому ситуація не є критичною.

Раніше Укрінформ спростовував російський фейк про сфабриковане оголошення із супермаркету АТБ.

Дмитро Бадрак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-