роспроп розганяє фейк про дефіцит солі в Україні

роспроп розганяє фейк про дефіцит солі в Україні

Фактчек
Укрінформ
Інших свідчень про контроль над Соледаром не знайшлося

Російські телеграм-канали поширили допис, в якому стверджують, що в українських супермаркетах обмежений продаж солі, і пов’язано це із тим, що Соледар, де знаходиться ДП «Артемсіль», уже ніби не під контролем ЗСУ. На підтвердження роспроп демонструє оголошення із супермаркету АТБ, де йдеться, що у зв’язку з перебоями постачання, сіль відпускається не більше однієї пачки в руки.

Проте підприємство ДП «Артемсіль» припинило свою роботу ще у травні минулого року через постійні ворожі обстріли. Саме це і спричинило тоді дефіцит, який було вирішено шляхом імпорту.  

У коментарі Укрінформу керівник відділу комунікацій корпорації АТБ Сергій Демченко повідомив, що наразі немає обмежень на реалізацію солі у магазинах торговельної мережі АТБ

«Наведене оголошення стосувалось минулорічних обмежень, коли навесні було ракетами пошкоджене підприємство «Артемсіль». Як відомо, у найкоротші терміни ситуація була виправлена за рахунок імпорту солі з європейських країн», – пояснив він.

Крім того, жодного дефіциту солі не спостерігається й в онлайн-магазині АТБ.

Це не вперше, коли пропагандисти поширюють фейки про сіль за час повномасштабного вторгнення. Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки і оборони України вже оприлюднював добірку фейків щодо підприємства «Артемсіль» та запасів солі в Україні.

Дмитро Бадрак 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-