Фейк із сайту Myśl Polska: Росія “Кинджалами” вразила військову інфраструктуру Києва

Фейк із сайту Myśl Polska: Росія “Кинджалами” вразила військову інфраструктуру Києва

Укрінформ
Кремлівські ЗМІ поширюють публікацію польського видання, заблокованого у самій Польщі за російську пропаганду

Кремлівські ЗМІ поширюють “матеріал” польського видання Myśl Polska. У ньому розповідається, що під час масованого ракетного обстрілу України 2 січня під Києвом було нібито знищено дві ракетні позиції NASAMS та великий склад із ракетами для ЗРК Patriot. 

Це фейк. Видання Myśl Polska транслює проросійські наративи, а його сайт заблокований на території Польщі у березні 2022 року місцевими спецслужбами саме через поширення російської пропаганди. Одним із тих, хто пише для цього сайту, є лідер забороненої в Польщі прокремлівської партії “Зміна” Матеуш Піскорський. У 2016 році він був обвинуваченим у шпигунстві на користь Росії і Китаю та майже три роки провів за ґратами

На сайті видання регулярно публікуються статті одного з головних ідеологів вторгнення Росії в Україну Олександра Дугіна. Одна з таких з’явилась лише тиждень тому. 

Myśl Polska вже неодноразово була джерелом  російських фейків. Зокрема, про те, що в Україні нібито загинули 10 тисяч польських військових

Тобто видання Myśl Polska мало чим не відрізняється він російських пропагандистських ресурсів. 

Слід також зазначити, що ані в українських, ані в авторитетних західних ЗМІ немає жодних повідомлень про ураження ЗРК NASAMS та складу з ракетами до ЗРК Patriot. Це лише вигадки Myśl Polska та інших російських пропагандиських ресурсів. 

За офіційними даними, під час ракетного обстрілу України 2 січня було запущено 99 засобів повітряного нападу. Знищено 72 ракети, у тому числі 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, 3 із 3 крилатих ракет "Калібр".

Раніше росЗМІ поширювали фейк про те, що росіяни “Кинджалом” збили F-16.

Андрій Оленін, Юрій Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-