Безпекові гарантії та експорт зерна: Зеленський зустрівся з президенткою Єврокомісії

Безпекові гарантії та експорт зерна: Зеленський зустрівся з президенткою Єврокомісії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн шляхи реалізації української формули миру, питання безпекових гарантій та експорту української агропродукції.

Про це глава держави повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«У межах участі в саміті Європейської політичної спільноти зустрівся з Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Обговорили конкретні шляхи реалізації української формули миру та консолідацію світової підтримки мирної ініціативи України. Також підняли тему безпекових гарантій, які наша країна прагне отримати перед набуттям повноправного членства в НАТО. Крім того, наголосив на необхідності безумовного зняття експортних обмежень на українську аграрну продукцію», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Україна готова до членства в НАТО – Зеленський

У пресслужбі глави держави також поінформували, що Президент відзначив незмінну підтримку України з боку Євросоюзу, зокрема з перших днів повномасштабної російської агресії.

Водночас він наголосив, що Україна близька до виконання рекомендацій Єврокомісії для початку переговорів щодо вступу нашої країни в ЄС та очікує на представлення в червні проміжної оцінки прогресу на шляху євроінтеграції.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у четвер перебуває з візитом у Молдові, де 1-2 червня відбувається саміт Європейського політичного співтовариства за участі 47 президентів та прем'єр-міністрів, а також глав європейських структур.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-