Столтенберг закликав КНДР припинити провокації із запусками ракет

Столтенберг закликав КНДР припинити провокації із запусками ракет

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг рішуче засудив невдалу спробу Північної Кореї запустити супутник військового призначення з використанням балістичних ракетних технологій.

Заява керівника НАТО оприлюднена на сайті Північноатлантичного альянсу, передає Укрінформ.

«Я рішуче засуджую спробу КНДР запустити військовий супутник з використанням балістичних ракетних технологій. Це посилює напругу та становить серйозний ризик для безпеки в регіоні та за його межами, є грубим порушенням численних резолюцій Ради Безпеки ООН», - заявив Столтенберг.

Читайте також: Україна засудила спробу КНДР запустити військовий супутник

За його словами, НАТО закликає КНДР припинити провокаційні дії та повернутися до діалогу з метою досягнення сталого миру, забезпечення повної та верифікованої денуклеаризації Корейського півострова.

«Ми стоїмо поряд із нашими близькими партнерами у цьому регіоні - Республікою Корея та Японією», - наголосив Столтенберг.

Як повідомлялося, Північна Корея у середу вранці провела невдалий запуск космічної ракети-носія, яка невдовзі після старту зникла з радарів. Після виявлення ракетного запуску з території КНДР у Сеулі та на південному японському острові Окінава спрацювали системи попередження про ракетний напад. Згодом сигнали тривоги були скасовані.

Читайте також: КНДР заявила про втрату супутника-шпигуна й пообіцяла невдовзі другий запуск

Північна Корея підтвердила втрату військового розвідувального супутника при спробі його виведення в космос й пообіцяла найближчим часом здійснити другий запуск.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-