Російському військовому оголосили підозру в розстрілі автівки з дітьми в Бучі

Російському військовому оголосили підозру в розстрілі автівки з дітьми в Бучі

Фото
Укрінформ
Військовому армії РФ повідомили про підозру в розстрілі автомобіля родини з дітьми, яка намагалася виїхати з Бучанського району Київської області, де навесні 2022 року велися активні бойові дії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграмі.

“За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Офісу генпрокурора повідомлено про підозру військовослужбовцю повітряно-десантних військ ЗС РФ, який розстріляв дві цивільні автівки у Бучі Київської області. Йому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України)”, - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний – 24-річний заступник командира бойової машини десанту – навідник-оператор БМД-2 з бортовим номером “111”.

“Вона була першою у військовій колоні батальйонної тактичної групи військовослужбовців ЗС РФ, інші – за нею”, - зазначили в ОГП.

5 березня 2022 року за вказівкою командира колона розпочала рух з території дитячого закладу “Променистий”, де Збройні сили України завдавали ударів російським військам, у напрямку лісової зони поруч із селом Здвижівка Бучанського району. Маршрут пролягав вулицею Леха Качинського до міста Буча.

Керівний склад військ РФ віддав протиправний наказ про розстріл цивільного населення та транспортних засобів, які рухаються назустріч, до моменту зайняття нових бойових позицій.

Під час слідування за маршрутом військова колона зустріла два автомобілі з мирними людьми – дорослими і двома малолітніми дітьми. Сімʼя родом із Донеччини, яка проживала в Бучі, разом із сусідами намагалася виїхати з Бучанського району.

Читайте також: До суду передали справу військових РФ, які в Гостомелі розстріляли десять автівок з цивільними

Водії цивільних автомобілів побачили перед собою військову техніку й зупинилися на узбіччі.

Підозрюваний, порушуючи норми міжнародного права, відкрив вогонь на ураження із 30-міліметрової автоматичної гармати 2А42 по транспортних засобах.

Четверо людей дістали смертельні поранення: мати, двоє дітей і сусід. Також завдано тілесних ушкоджень іншим особам, які перебували в авто. Серед них – батько загиблої родини.

Як повідомляв Укрінформ, до довічного позбавлення волі засудили військового Російської Федерації, який розстріляв автомобіль із родиною у Чернігівській області.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-