До суду передали справу військових РФ, які в Гостомелі розстріляли десять автівок з цивільними

До суду передали справу військових РФ, які в Гостомелі розстріляли десять автівок з цивільними

Фото
Укрінформ
Перед судом постануть п’ятеро російських військових, які розстріляли цивільних автомобілів з мирними жителями у Гостомелі Київської області.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

«Київською міською прокуратурою та Печерською окружною прокуратурою м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно п’ятьох російських військовослужбовців, які розстріляли 10 цивільних автомобілів з мирними мешканцями у смт Гостомель Київської області (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

Слідством установлено, що 25 лютого 2022 року військовослужбовці зведеного загону підрозділів Росгвардії з міст Кемерово та Новокузнецька, а також загону особливого призначення по Красноярському краю, не виконавши бойове завдання із захоплення Києва, відступили та зайняли позиції в Гостомелі.

У районі вулиць Шевченка та Свято-Покровської російські військові упродовж понад шести годин розстрілювали цивільні автомобілі з мирними жителями, які намагалися виїхати із зони бойових дій у напрямку Києва. Внаслідок обстрілів загинули п’ятеро людей, ще шестеро дістали поранення.

«У ході слідства встановлено 11 потерпілих та 41 свідок, призначено 57 експертиз, проведено 9 слідчих експериментів. Крім того, правоохоронці отримали відео з камер, розташованих поруч із місцем злочину, а також відеозапис свідка жахливих подій», - ідеться в повідомленні.

У результаті прокурори та слідчі здобули докази на підтвердження умисних вбивств цивільного населення російською армією.

Слідством ідентифіковано п’ятьох фігурантів - це командир підрозділу ЗМОП РФ по Красноярському краю, його заступник та військовослужбовець із числа командного складу управління Росгвардії по Красноярському краю, які віддавали злочинні накази стріляти по цивільних, а також двоє вояків ЗМОП та Росгвардії.

Читайте також: Під час окупації села Петрівка на Херсонщині військові рф застрелили цивільного

Російським військовим заочно повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством. Відповідний обвинувальний акт скеровано до суду.

Триває слідство з метою встановлення інших російських військовослужбовців, причетних до розстрілу цивільних у Гостомелі.

Як повідомляв Укрінформ, у травні правоохоронці оголосили підозру заступнику командувача повітряно-десантних військ збройних сил Російської Федерації, який віддав наказ на захоплення аеродрому «Київ-Антонов-2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-