З наслідками окупації Криму потрібно буде працювати десятиліттями – Ташева

З наслідками окупації Криму потрібно буде працювати десятиліттями – Ташева

Укрінформ
З наслідками окупації Криму потрібно буде працювати десятиліттями, найскладнішим питанням стане когнітивна деокупація.

Про це під час форуму «Обриси майбутнього: перемога, відновлення та модернізація України» сказала постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева, передає кореспондент Укрінформу.

«З наслідками окупації Криму нам треба буде працювати десятиліттями. І ключове питання - не лише створення інфраструктури, пов'язаної з органами публічної влади, питаннями майна, судовими реєстрами та верифікацією рішень. Мені здається, найскладнішим питанням стане когнітивна деокупація, тобто робота з розумом людей», - зазначила Ташева.

За її словами, аби подолати наслідки окупації Кримського півострова в інформаційному, гуманітарному планах потрібна буде робота всього українського суспільства.

«Окупація сталася внаслідок військової агресії. Але слід констатувати, що ми тривалий час не звертали уваги на специфічні регіони. Тому зараз слід працювати над питаннями, пов'язаними з корінними народами, активізувати роботу з молодим поколінням, яке, я сподіваюсь, захоче їхати на деокуповану територію працювати», - зауважила постпред Президента.

Читайте також: Чубаров закликає після деокупації Криму знищити всі памятники, встановлені росіянами

Як повідомлялося, на базі КНУ ім. Т.Г. Шевченка створено магістерські програми для підготовки кадрового резерву із питань реінтеграції Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-