У Росії проти кримського активіста Приходька фабрикують нову справу

У Росії проти кримського активіста Приходька фабрикують нову справу

Укрінформ
У Росії проти кримського політв’язня Кремля Олега Приходька фабрикують нову справу, в нього немає адвоката.

Про це повідомило у Фейсбуці «Об'єднання родичів політв'язнів Кремля», передає Укрінформ. 

«Коли ми з мамою в січні приїхали до м. Володимир на побачення, нас не пустили. Сказали в колонії, що потрібен дозвіл слідчого, оскільки проти батька порушено нову кримінальну справу. Слідчий ФСБ протягом дня обіцяв дати дозвіл на побачення, але дав його ввечері. Це була п’ятниця, ми не змогли скористатися ним і поїхали додому», — розповіла донька бранця Наталя Приходько.

За її словами, батько востаннє телефонував додому з чужого телефона, перебуваючи у СІЗО м. Краснодар (Росія). Наталія Приходько зауважила, що наразі родина не знає про його місцеперебування через відсутність адвоката. На те, щоб найняти захисника, сім’я не має коштів.

Читайте також: У кримського політв'язня Сулейманова відібрали ліки та утримують у спецблоці СІЗО

Як зазначається, останній адвокат політв'язня Сергій Легостов повідомив, що більше не представляє інтереси Приходька і не володіє інформацією про його місцеперебування.

Як повідомлялося, Приходька затримали 10 жовтня 2019 року та згодом засудили до 5 років позбавлення волі. ФСБ звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин. Донька бранця розповідала, що в ройсійському ув'язненні до нього застосовували тортури.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-