Допомагав росіянам захоплювати «Артек»: зраднику з Криму оголосили підозру

Допомагав росіянам захоплювати «Артек»: зраднику з Криму оголосили підозру

Фото
Укрінформ
Державне бюро розслідувань заочно оголосило підозру колишньому правоохоронцю, який допомагав російським загарбникам захопити Міжнародний дитячий центр «Артек» у Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомило ДБР

Встановлено, що на момент окупації Росією півострова у 2014 році чоловік служив в українських правоохоронних органах й охороняв «Артек». За сприяння в захопленні табору він отримав псевдопосаду у незаконно створеному загарбниками «міністерстві внутрішніх справ».

У 2019 році експравоохоронець перейшов до Росгвардії та станом на сьогодні займається переслідуванням незгодних із російською владою громадян, бере участь у розгонах мітингів і демонстрацій у тимчасово окупованому Криму.

Фігуранту інкримінується державна зрада (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: У Криму загарбники «націоналізували» 57 об'єктів

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили підозру у держзраді колишньому старшому оперуповноваженому Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Києва Олексію Ніконорову, який очолив псевдоадміністрацію ватажка терористичного угруповання «ДРН» Деніса Пушиліна. 

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-