Роспроп підробив обкладинку французького щотижневика Courrier International

Роспроп підробив обкладинку французького щотижневика Courrier International

Фактчек
Укрінформ
Видання нещодавно критикувало російську владу – «Путін давно знає, що програв»

Кремлівські ЗМІ, адміністратори російських z-телеграм-каналів та боти у Twitter розповсюджують нібито обкладинку французького щотижневика Courrier International. На ній зображені українські військові, які сидять у човні. Заголовок до обкладинки – «Український контрнаступ на річці Стікс». Відомо, що ця річка Стікс у Давній Греції, вважалась переходом до загробного життя.

Це фейк, такої обкладинки ніколи не існувало. Її немає ні на офіційному сайті, ні у соцмережах видання.

Варто зазначити, що фейкова обкладинка ілюструє випуск тижневика під номером 1700. Насправді останній на даний час випуск вийшов у друк 25 травня 2023 року під номером 1699. Його обкладинка немає жодного відношення до війни в Україні, на ній зображений шматок піци та заголовок «Якби піца була не італійською?». А 1700-й випуск має вийти лише через тиждень. Яка у нього буде обкладинка невідомо, бо її ще не анонсували.

Крім того, на фейковій обкладинці зазначено, що даний примірник не просто щотижневий журнал, а спецвипуск. Courrier Information і справді робить спецвипуски, але у них зовсім інша нумерація. Останній спецвипуск виходив 17 травня 2023 року під номером 95.

На сайті видання немає негативних матеріалів про Україну, проте є статті, які критикують російську владу. Зокрема, 23 травня 2023 року був опублікований матеріал під назвою «Путін давно знає, що програв».

Раніше роспроп підробив обкладинку видання Franc Tireur.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-