Фейк: роспроп підробив обкладинку видання Franc Tireur

Фейк: роспроп підробив обкладинку видання Franc Tireur

Фактчек
Укрінформ
Журналісти французького видання часто критикують росію та путіна за агресію проти України

Пропагандисти з росії у своїх ЗМІ, телеграм-каналах та акаунтах у Twitter розповсюджують підроблену обкладинку французького журналу Franc Tireur. За інформпривід у даному разі використано зустріч у Москві військового злочинця путіна та лідера КНР Сі Цзіньпіна.

Ця обкладинка є фейковою, її ніколи не існувало. На підробці написано, що це нібито 71-й випуск видання. Проте на офіційному сайті випуск Franc Tireur під номером №71 має зовсім іншу обкладинку.

Обкладинки “Franc Tireur” неодноразово були пов’язані з Україною. У примірнику під номером 67, який вийшов 22 лютого цього року, основною темою було інтерв'ю ексактивістки руху Femen Інни Шевченко, яка розповіла про страждання своєї родини, яка перебуває в Україні.

У номері 18 від 16 березня 2022 року був матеріал, присвячений французькому підприємцю, який залишив високий пост в одній з провідних компаній та пішов на фронт. Він розповідає про життя з українськими бійцями.

Крім того, журналісти цього видання часто критикують росію та путіна за агресію проти України. У 44-му випуску від 14 вересня 2022 року розповідається про витоки російського фашизму та олександра дугіна, якого журналісти називають “ідеологом путінської божевільної війни”. 

У 65-му випуску французи розповідають про пвк “вагнер” та їх звірства в Африці

22 березня 2023 року, коли була опублікована фейкова обкладинка, Президент України Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських військових на Бахмутському напрямку, де вручив нагороди українським захисникам.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-