Агітпроп росії запустив фейк про свічки “Будинок профспілок” з ароматом “маршмелоу на багатті”

Агітпроп росії запустив фейк про свічки “Будинок профспілок” з ароматом “маршмелоу на багатті”

Укрінформ
Пропагандисти вигадали черговий фейк до “сакральної дати”

Кремлівські ЗМІ та z-телеграм канали поширюють інформацію про те, що в українських  інтернет -магазинах до 2 травня почали продавати ароматизовані свічки, на етикетці яких написано  “Будинок профспілок” з ароматом “маршмелоу на багатті”.

Як “доказ” пропагандисти наводять нібито скрін з сайту одного з інтернет -магазинів, де продають свічки з патріотичними гаслами,  серед яких і свічка з етикеткою “Будинок профспілок”.

Проте це фотофейк. Фейкороби знайшли безкоштовну стокову картинку зі свічкою на сайті Rawpixel та у фотошопі просто замінили слова на етикетці.

На обох картинках ми бачимо однакові написи посередині етикетки та відблиски світла на свічці.

Створюючи подібні фейки росія, продовжує просувати наратив про так звану “Одеську Хатинь” і про те, що Україну “захопили націоналісти”, які “вбивають російськомовних”. Події, що відбулись в Одесі 2 травня 2014 року у кремлі вже дев'ять років використовують для виправдання агресії проти України.

Головними підозрюваними у трагедії 2 травня 2014 року в Одесі є колишні  начальник міліції громадської безпеки Дмитро Фучеджі та голова місцевої ДСНС Володимир Боделан. Обидва втекли і переховуються у тимчасово окупованому росією Криму.

Раніше роспроп намагався видати великодні американські жарти у соцмережах за  “економічну кризу” у США.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-