Євробачення: питання санкцій розглянуть після завершення конкурсу

Євробачення: питання санкцій розглянуть після завершення конкурсу

Укрінформ
Питання санкцій щодо України або Росії з боку організаторів Євробачення через недопуск Юлії Самойлової до участі у пісенному конкурсі досі не обговорювалося. 

Про це на прес-конференції у відповідь на запитання DW заявив виконавчий продюсер Європейської мовної спілки (EBU) Йон Ола Санд. 

"Немає жодного рішення щодо санкцій, і ця тема не буде на порядку денному до завершення конкурсу "Євробачення", - заявив Санд. 

Можливі санкції обговорюватимуть уже після завершення пісенного конкурсу в Києві.

"Все, що відбулося цього року, ми повинні розглянути після конкурсу, виходячи з правил (його проведення. - Ред.), але також виходячи з того факту, що цього року ситуація дуже особлива, дуже складна", - додав виконавчий продюсер EBU, зазначивши, що санкції можуть ускладнити ситуацію ще більше для самих організаторів конкурсу.

Як повідомлялося, напередодні, 9 травня, у Києві відбувся перший півфінал Євробачення-2017. Другий півфінал відбудеться 11 травня, а завершиться конкурс у суботу, 13 травня. Цьогорічний конкурс став відомий ще й конфліктом між Україною і Росією. Росія відправила на конкурс Юлію Самойлову, якій Україна заборонила в'їзд на свою територію через несанкціонований перетин кордону та виступи в анексованому Росією Криму. Керівництво EBU застерігало Україну, що її можуть виключити з подальших конкурсів через скандал із Самойловою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-