Євробачення: рішення щодо санкцій проти Росії та України розглянуть 12 червня – ЗМІ

Євробачення: рішення щодо санкцій проти Росії та України розглянуть 12 червня – ЗМІ

Укрінформ
Скандал, який розгорівся навколо неучасті Росії в Євробаченні у Києві через кандидатуру конкурсантки, очевидно, призведе до штрафних санкцій проти обох країн.

Про це повідомляє телеканал ZDF.

"Перипетії навколо пісенного конкурсу Євробачення-2017 має наслідки: оскільки країна-господар Україна не дозволила в'їзд російській співачці, організатори конкурсу сповістили про штрафи – як проти України, так і проти Росії. Це може бути заборона на наступні роки", - йдеться в повідомленні.

Ситуацію розглянуть 12 червня і приймуть рішення, яким саме буде покарання. В арсеналі організаторів методи від грошових штрафів та відкликання спонсорів до заборони на участь терміном до 3 років.

ЗМІ наводить слова голови Оргкомітету Франка-Дітера Фрайлінга, який зазначив, що "з української точки зору, правова ситуація зрозуміла, але з точки зору EBU (Європейської мовної спілки), вона як і раніше є порушенням статуту". Згідно з правилами, Прем'єр-міністр України зобов'язався забезпечити участь у конкурсі всім країнам-членам EBU. За порушення основного правила слід штрафувати, переконаний Фрайлінг.

Розкритикував він і поведінку Росії, яка проігнорувала участь в обов'язкових зустрічах напередодні конкурсу.

"Чи будуть санкції проти України і Росії? Так, вони повинні бути, оскільки має місце порушення статуту", - заявив голова Оргкомітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-