Розстріл автоколони під Куп'янськом: 24 загиблих, серед них вагітна і 13 дітей

Розстріл автоколони під Куп'янськом: 24 загиблих, серед них вагітна і 13 дітей

Укрінформ
Працівники СБУ в Харківській області відкрили кримінальне провадження за фактом знищення російськими загарбниками колони цивільних автомобілів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграмі відділ комунікацій ГУ НП в області.

«Наприкінці вересня на автодорозі між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп'янськом на Харківщині окупанти знищили колону цивільних автомобілів, є загиблі - слідчі (СБУ – ред.) фіксують воєнні злочини рф», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за попередніми даними, загинули 24 особи, серед яких 13 дітей. Остаточна кількість жертв наразі встановлюється.

Удар по колоні біля Куп'янська / Фото: СБУ

Декілька осіб, що змогли врятуватися, зараз вони дають свідчення слідчим.

Читайте також: Щонайменше 20 загиблих: біля Купянська виявили обстріляну колону з автомобілями

Своєю чергою начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов поінформував, що серед загиблих є вагітна жінка. За його словами, обстріл стався 25 вересня близько 9.00.

Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Як повідомлялося, у Куп’янському районі Харківської області виявили обстріляну колону з автомобілями, де перебували цивільні. За даними СБУ, ворожа диверсійно-розвідувальна група зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість легковиків та вантажівку «ГАЗель». Декільком людям вдалося врятуватися, вони дають свідчення слідчим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-