До Верховної Ради проходять п'ять партій

До Верховної Ради проходять п'ять партій

Опитування
Укрінформ
Якби вибори до Верховної Ради відбувалися на початку червня, то найбільший шанс потрапити до парламенту мали б партії: «Слуга народу», «Опозиційна платформа – «За Життя», «БПП «Солідарність», «ВО «Батьківщина» та "Голос" .
Такими є дані всеукраїнського опитування громадської думки, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) з 26 травня по 7 червня.

Згідно з даними опитування, якби вибори до Верховної Ради України відбувалися на початку червня, то серед усіх респондентів за партію «Слуга народу» проголовували б 32,1% опитаних; за партію «Опозиційна платформа – «За Життя» – 7,8%; за партію «Блок Петра Порошенка «Солідарність» – 5,4%; за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – 5,1%.

За партію «Голос» проголосували б 3,7%; решта політсил набирають менше 3% голосів виборців.

При цьому 24,2% опитаних не визначилися, за кого голосувати.

Водночас за даними опитування респондентів, які визначилися з вибором (ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися на початку червня), потрапити до парламенту найбільші шанси мають 5 партій. Так, 48,5% опитаних проголосували б за партію «Слуга народу»; 11,8% – за партію «Опозиційна платформа – «За Життя»; 8,1% – за партію «Блок Петра Порошенка «Солідарність»; 7,8% – за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»; 5,6% – за партію «Голос»; 3,8% – за партію «Сила і Честь»; решта політсил набирають менше 3% голосів виборців.

Читайте також: Рух ЧЕСНО перевірить списки партій за шістьма пунктами

Київський міжнародний інститут соціології провів власне всеукраїнське опитування громадської думки з 26 травня по 7 червня 2019 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2021 респондента, що живуть у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% - для показників, близьких до 50%; 2,8% - для показників, близьких до 25%; 2,0% - для показників, близьких до 10%; 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Як повідомлялося, позачергові парламентські вибори відбудуться в Україні 21 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-