Вітренко хоче через суд змінити статут партії, щоб піти на вибори

Вітренко хоче через суд змінити статут партії, щоб піти на вибори

Укрінформ
Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко просить Окружний адміністративний суд Києва зобов’язати Міністерство юстиції здійснити реєстрацію змін до відомостей про ПСПУ.

Про це інформує прес-служба суду.

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Прогресивної соціалістичної партії, Наталії Вітренко до Міністерства юстиції України щодо внесення змін до статуту партії», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: ЦВК затвердила кошторис на парламентські вибори

Зокрема, зазначається, що Вітренко просить суд визнати протиправною бездіяльність Мін’юсту, яка, на її думку, полягає у створенні штучних перешкод для проведення реєстраційних дій щодо внесення змін до відомостей про партію, що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та у складі керівних органів партії.

Окрім того, позивач просить визнати протиправним та скасувати рішення державного реєстратора про відмову у державній реєстрації відповідних змін, а також зобов’язати його здійснити реєстрацію змін до відомостей про Прогресивну соціалістичну партію, зокрема щодо змін до статуту, програми та у складі керівних органів.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження.

На сайті Вітренко зазначається, що відмова Мін’юсту в реєстрації документів ПСПУ блокує участь партії дострокових парламентських виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-