Тимошенко заявила про загрозу зриву позачергових виборів у Раду

Тимошенко заявила про загрозу зриву позачергових виборів у Раду

Укрінформ
Голова фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила про непримустимість зриву призначених на 21 липня дострокових парламентських виборів.

Про це вона заявила під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«21 липня запланували – значить, 21 липня вони мусять бути проведені. Тим паче, що ЦВК вже запустила цей процес»,- наголосила Тимошенко.

За її словами, проведення позачергових виборів опинилося під загрозою через те, що «парламентське болото» через Конституційний Суд прагне «пролонгувати своє життя ще до осені разом з підвищенням тарифів, зниженням заробітних плат, відсутністю бюджетної стратегії».

«І Конституційний Суд планує стати співучасником того, щоб зірвати дострокові вибори парламенту», - стверджує Тимошенко.

У цьому зв'язку вона заявила, що Конституція порушується вже три роки, бо «три роки коаліції в парламенті не існує». За словами молітика, протягом цього часу у ВР замість коаліції «є просто ситуативні зібрання під окремі лобістські закони, які зробили країну набагато біднішою, ніж вона була п’ять років тому».

Тимошенко закликала парламентаріїв унеможливити будь-які спроби зриву дострокових парламентських виборів.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. 21 травня він підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту та призначення виборів на 21 липня.

Читайте також: Рада може ухвалити закон про процедуру імпічменту вже в четвер - Парубій

Вже 23 травня указ набув чинності після опублікування в "Урядовому кур’єрі".

24 травня народні депутати від фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук та Ігор Алексєєв внесли до КСУ подання про неконституційність указу Президента про дострокове припинення повноважень ВР. Вони попросили розглянути це подання упродовж місяця.

4 червня на засіданні Великої палати Конституційного Суду має відбутися розгляд питання щодо визначення форми конституційного провадження у справі за конституційним поданням 62 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-