Верховний суд отримав іще один позов про розпуск Ради

Верховний суд отримав іще один позов про розпуск Ради

Укрінформ
До Верховного суду надійшла ще одна позовна заява про визнання протиправним та нечинним указу Президента України про розпуск Верховної Ради.
Про це повідомляє прес-служба Верховного суду на своїй сторінці у Facebook.

“До Верховного суду надійшла ще одна позовна заява до Президента України щодо визнання протиправним та нечинним указу Президента України від 21.05.2019 року № 303/2019 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заява подана фізичною особою у п’ятницю, 23 травня. Цю справу зареєстровано за номером 9901/278/19.

Читайте також: Верховний cуд зареєстрував позов про незаконність розпуску Ради

Згідно з повідомленням, протягом п’яти днів з дня подання позовної заяви суддя постановляє ухвалу про наступні процесуальні дії.

“Таким чином, у Верховному суді знаходиться дві позовні заяви з аналогічними вимогами. Суд інформуватиме про подальші процесуальні кроки у зазначених справах”, - запевнили в прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. У вівторок, 21 травня, Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту та призначення виборів на 21 липня. У четвер, 23 травня, указ набув чинності після опублікування в “Урядовому кур’єрі”.

Вранці 23 травня координатор громадянського руху «Спільна справа» Олександр Данилюк заявив про оскарження у Верховному суді указу Президента про розпуск Ради.

ВС зареєстрував першу справу за номером 9901/275/19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-