Вибори ВР: Мінекономіки не бачить необхідності змінювати закон про закупівлі

Вибори ВР: Мінекономіки не бачить необхідності змінювати закон про закупівлі

Укрінформ
Для проведення Центральною виборчою комісією закупівель для забезпечення позачергових виборів у парламент не потрібні зміни до законодавства про закупівлі.

Про це в ефірі каналу 112 Україна сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

"Мені не відомі жодні причини не дозволити ЦВК провести закупівлі вчасно. Для цього не треба змінювати закон, закон передбачає проведення виборів, як і закупівлю, наприклад, палива для Укрзалізниці чи зброї для наших вояків, його не треба змінювати під кожні вибори. Ми не вносили змін для проведення виборів Президента України і поки що не розуміємо, навіщо потрібні зміни на цих позачергових виборах", - сказав Нефьодов.

Він нагадав, що ЦВК робить великі закупівлі на центральному рівні, це стосується друку бюлетенів та доставки їх на дільниці. Друком займається "Поліграфкомібант України". Також є окремі невеликі закупівлі окружних виборчих комісій, проведення яких може займати кілька днів.

Читайте також: ЦВК не встигає організувати виборчий процес — Сліпачук вимагає негайних рішень

Як повідомляв Укрінформ, голова ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що ЦВК не встигне організувати виборчий процес з проведення позачергових виборів до Верховної Ради за чинною процедурою державних закупівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-