“Зе-команда” у день виборів розмістила 430 рекламних дописів у Facebook - ЧЕСНО

“Зе-команда” у день виборів розмістила 430 рекламних дописів у Facebook - ЧЕСНО

Укрінформ
У день виборів “Команда Зеленського” у Facebook має 430 активних рекламних дописів.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

"Серед офіційних сторінок в соцмережах в день виборів рекламу транслює лише сторінка “Команда Зеленського”. Станом на 12:35 з цієї сторінці розміщено 430 рекламних дописів. Про це свідчать дані бібліотеки facebook-реклами. Більшість дописів були розміщені на сторінці у “день тиші”, 20 квітня", - йдеться у повідомленні.

"Абсолютна більшість активних рекламних дописів зі сторінки “Команда Зеленського” транслюються на конкретні міста й містять заклики йти голосувати та дещо змінене виборче гасло Володимира Зеленського “#зробимойогоразом”, - відмітили у "Чесно".

Читайте також: За п'ять днів другого туру кандидати витратили майже 150 мільйонів - ЧЕСНО

При цьому у "Чесно" наголошують, що активна рекламна кампанія зі сторінки “Команда Зеленського” містить як ознаки порушення порядку ведення агітації, так і порушення порядку фінансування кампанії.

Водночас у "Чесно" також повідомляють і про рекламу інтерв’ю з Дмитром Гордоном, "яка подає як доконаний факт, що Зеленський буде наступним президентом" і це транслює в Youtube телеканал НАШ.

Також рух "Чесно" зафіксував рекламу проти Зеленського: ще в день тиші новинне видання “1NEWS” розмістило на своїй сторінці рекламний допис із фрагментом розслідування програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” щодо сфер впливу у виборчому штабі Зеленського, також у день виборів активна рекламна кампанія проти Зеленського ведеться і зі сторінки громадської організації “Відсіч”.

"Офіційні сторінки Петра Порошенка на момент виходу публікації не містять активних рекламних дописів.ЧЕСНО зафіксували лише один активний рекламних допис проти Порошенка вартістю менше 100 доларів", - відмітили у організації.

Крім того,"Чесно" фіксує високу активність користувачів, які поширюють дописи за чи проти кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-