За п'ять днів другого туру кандидати витратили майже 150 мільйонів - ЧЕСНО

За п'ять днів другого туру кандидати витратили майже 150 мільйонів - ЧЕСНО

Укрінформ
За п'ять днів другого туру кандидат у Президентти шоумен Володимир Зеленський вклав у виборчу кампанію 44,6 мільйона гривень, а чинний глава держави Петро Порошенко - 100 мільйонів.
Про це повідомляє рух ЧЕСНО з посиланням на оприлюднені НАЗК проміжні фінансові звіти кандидатів у Президенти, що містять дані про надходження й витрати обох кандидатів за період від 7 до 13 квітня.

Петро Порошенко, як і в першому турі, фінансує свою виборчу кампанію самостійно. Ураховуючи видатки за перший тур, Порошенко витратив уже понад півмільярда гривень, зауважує ЧЕСНО.

Кампанію Володимира Зеленського у другому турі на 100% фінансувала партія "Слуга народу". Загалом у період від 7 до 13 квітня вона переказала у виборчий фонд Зеленського 45 мільйонів гривень. За обидва тури виборів кандидат офіційно назбирав близько 147 мільйонів.

Читайте також: На "Олімпійському" розповіли про щільний графік 19 квітня - з ранку до опівночі

Упродовж 5 днів кампанії в Зеленського витратили майже всі зібрані кошти (крім 8,5 тисяч гривень), а в Порошенка залишилося 2,9 мільйона. Загалом, у другому турі Зеленський і Порошенко більшість грошей з виборчих фондів віддають на телевізійну рекламу.

Порошенко заплатив 540,17 тисячі гривень ДП "Національний спортивний комплекс "Олімпійський" за ведення там передвиборчої агітації. Імовірно, це була оплата за захід з його участю, який відбувся в неділю, 14 квітня, припускає ЧЕСНО.

Ці дані не є вичерпними, адже обидва кандидати не подавали остаточних звітів за перший тур виборів. Щодо витрат, здійснених між 19 та 31 березня, то про них кандидати, які вийшли до II туру, звітуватимуть уже після виборів. Ці звіти міститимуть і дані про видатки кандидатів від 14 до 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-