На

На "Олімпійському" розповіли про щільний графік 19 квітня - з ранку до опівночі

Укрінформ
19 квітня, в день, коли мають відбутися дебати кандидатів у президенти, заходи на НСК "Олімпійський" заплановані з 9 ранку і до півночі, але остаточного сценарію поки що немає.
Про це повідомив заступник генерального директора НСК "Олімпійський" Віктор Анісімов у коментарі журналістам в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується 19 числа - стовідсоткова інформація, яку ми можемо підтвердити - те, що активності в рамках 19 квітня заплановані з 9 ранку до 00 години 20 квітня. Що конкретно буде в якій частині стадіону відбуватися - цю інформацію ми надамо дещо пізніше, коли буде представлений остаточний сценарій ", - сказав Анісімов.

Заступник директора НСК також зазначає, що за умовами тристороннього договору, який уклав стадіон зі штабами обох кандидатів, і Петру Порошенку, і Володимиру Зеленському будуть надані абсолютно рівні умови при проведенні дебатів на стадіоні. Але на сьогоднішній день ще тривають переговори між представниками двох штабів з приводу формату самого заходу.

"Є різні конфігурації, включаючи конфігурацію поділу на дві частини, але це ще не остаточний формат, тому що ми не отримали на сьогоднішній день фінального технічного сценарію, за яким проходитиме цей захід", - повідомив Анісімов. Він сподівається, що такий сценарій буде найближчим часом і ця інформація буде оприлюднена.

Читайте також: Штаб Порошенка очікує, що на "Олімпійський" прийдуть десятки тисяч людей

До того ж, заступник гендиректора НСК "Олімпійський" розповів, що зараз в чаші стадіону тривають "певні роботи з попередньої підготовки даного заходу" в рамках домовленостей, які є між штабами.

Як сказав Анісімов, представники стадіону не можуть показати пресі, як проходять роботи з підготовки стадіону до дебатів. Також він не прокоментував інформацію про те, чи буде на стадіоні окрема сцена для кожного кандидата.

"Ми б із задоволенням запросили пресу в чашу, однак на сьогоднішній день НСК має договірні зобов'язання. Компетенція запрошення преси безпосередньо на майданчик, де проходитимуть дебати, - тільки у представників штабів", - зазначив Анісімов.

У прес-службі Володимира Зеленського Укрінформу в коментарі відмовили і порадили звернутися в штаб Петра Порошенка.

Анісімов також заявив, що на сьогоднішній день НСК "Олімпійський" в першу чергу консультує представників кандидатів з приводу заходів безпеки під час проведення дебатів на стадіоні. Також він закликав обмежити висловлювання в ефірах про можливі провокації під час дебатів 19 квітня, оскільки, за його словами, це дійсно може спровокувати неприємності.

"Заходи безпеки на сьогоднішній день взяли на себе представники штабів, так як буде присутній діючий Президент України на дебатах. Крім того, буде кандидат на пост Президента, який теж перебуває під держохороною, і нас запевнили, що будуть здійснені максимальні заходи безпеки для того, щоб глядачі, які візьмуть участь у заході, почувалися в цілковитій безпеці", - розповів заступник гендиректора НСК.

Також він сказав, що не готовий наразі озвучити вартість проведення дебатів на стадіоні. Анісімов звертає увагу, що у вартість заходу входять не тільки послуги стадіону, а й послуги підрядників, яких залучають представники штабів.

"Тому суми, які ходять в ефірі, можливо, некоректно їх озвучувати. Що стосується послуг стадіону - сума не захмарна, але знову-таки ми її озвучувати не можемо, тому що стадіон на сьогоднішній день має договірні зобов'язання у рамках комерційної таємниці. Але в будь-якому разі всі цифри своєчасно будуть оприлюднені штабами в рамках законодавства, тому що вони мають відзвітувати публічно і надати звіт Центральній виборчій комісії", - сказав Анісімов.

Також Анісімов повідомив, що на сьогоднішній день штаби домовляються про квоту участі глядачів. І в той же час відмовився коментувати інформацію ЗМІ про можливість отримання «безкоштовного квитка для участі в дебатах». За його словами, штаби кандидатів мають право самостійно розподілити свої квоти в рамках домовленостей, а з представниками «Олімпійського» ця інформація не узгоджувалася. До поширення «квитків для участі в дебатах» та акредитації преси стадіон також не має стосунку, наголосив Анісімов.

Як повідомлялося, 3 квітня кандидат в президенти Володимир Зеленський заявив, що дебати з Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський".

Чинний президент погодився і запросив його провести дебати на стадіоні 14 квітня. Однак Зеленський не прийшов, заявивши, що дебати мають відбутися 19 квітня о 19.00.

16 квітня команди Петра Порошенка і Володимира Зеленського підписали тристоронню угоду з НСК "Олімпійський".

Як відомо, 19 квітня о 20.00 відповідно до закону про вибори Президента мають розпочатися дебати в ефірі Громадського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-