Порошенко: Президентство не перемкнеш, коли стало не смішно

Порошенко: Президентство не перемкнеш, коли стало не смішно

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що п'ятирічне президентство - не комедія, яку можна буде перемкнути на будь-якому епізоді, коли стане не смішно.

Про це глава держави заявив у зверненні, яке транслювалося на його сторінці у Facebook.

"Дорогі українці, п'ятирічне президентство це не комедія, яку можна перемкнути на будь-якому епізоді, коли вже стало не смішно, і не фільм жахів, який легко зупинити, якщо вже зовсім страшно. Країна сьогодні на роздоріжжі - або ми впевнено продовжуємо рух до Європейського Союзу та НАТО, або настає реванш", - сказав Порошенко.

Він додав, що реванш не буде різким поворотом одразу, це буде "попервах малопомітним, повзучим, але впевненим поверненням у сферу російського впливу".

“Я поважаю вибір тих, хто підтримав мого опонента. Цей вибір свідчить, що у суспільства є потужний запит на оновлення всієї політичної еліти - його не можна ігнорувати. Восени парламентські вибори, і вони дають навіть не шанс, а реальну можливість перемагати, формувати коаліцію, заходити в уряд - там ключ до всіх необхідних змін і саме так можна розпочати свій реальний шлях у політику. Але дуже і дуже ризиковано експериментувати з посадою Президента та Верховного Головнокомандувача”, - підкреслив Порошенко.

Крім того, Порошенко зазначив, що Україні потрібен керівник зовнішньополітичної сфери, зрозумілий світовим лідерам, який говорить з ними однією мовою, розбирається у “хитросплетіннях світової дипломатії”, забезпечить незворотність європейського і євроатлантичного курсу.

Читайте також: Порошенко до виборців: Не допустіть перетворення України на Малоросію

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня відбулися чергові вибори Президента України. 7 квітня Центральна виборча комісія оголосила остаточні результати першого туру виборів, згідно з якими до другого туру вийшли шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

За офіційними результатами першого туру виборів Президента України, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка — 15,95%.

Другий тур відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-