Порошенко до виборців: Не допустіть перетворення України на Малоросію

Порошенко до виборців: Не допустіть перетворення України на Малоросію

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав українців у день виборів, 21 квітня, думати про збереження України та не допустити перетворення її на Малоросію.

Про це Глава держави заявив у своєму відеозверненні на Facebook.

“Я знаю, як багато у вас до мене претензій. Я знаю, як важко кожному з вас пробачити мені мої помилки і повірити мені ще раз. Це моя провина: так я не ідеальний. Але я впевнений, що ми не маємо права перекреслити все досягнуте і відмовитися від європейського майбутнього. Щоб завершити розпочате і не змарнувати вже зроблене, я прошу вашої підтримки 21 квітня. І прийму будь-яке ваше рішення, адже воля народу — понад усе. Втім, коли ви прийдете на дільниці, не думайте про Зеленського і про Порошенка теж не думайте — думайте про Україну, як її зберегти. Так само, як в 2014-му ви зупинили Новоросію, тепер прошу: не допустіть перетворення України на Малоросію”, — зазначив Порошенко.

“Я особисто припустився багатьох тактичних прорахунків, але впевнений, що не схибив у питаннях державницької стратегії. Наші головні здобутки: армія, Угода про асоціацію з ЄС, безвіз і міжнародна коаліція на підтримку України, і режим санкцій, який послаблює Росію і стримує її агресію, Томос, децентралізація”, - заявив Президент.

Водночас є речі, які зробити не вдалося, і за це він просить пробачення.

“Найбільше болить те, що не вдалося, - завершити війну, бо ключ від миру не в наших руках. Прикро, що мільйони людей живуть у бідності й ми ще не подолали наслідків кризи, яку спричинила російська агресія. Ми недостатньо просунулися в боротьбі з корупцією. Але політика — це мистецтво можливого, і якщо навіть вірити в те, що Президент може все, то він не може все одразу. А не помиляється лише той, хто нічого не робить”, - наголосив Порошенко.

Читайте також: Розрив між Порошенком і Зеленським скорочується

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Розгляд даної справи тривав із червня 2017 року, її розмір перевищував 50 томів.

У Міністерстві фінансів готуються подати апеляцію на рішення суду щодо незаконної націоналізації ПриватБанку. Апеляційну скаргу на це рішення Окружного адміністративного суду міста Києва готують і в Національному банку України.

Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-