Медіарух закликає Зеленського дати прес-конференцію не пізніше 18 квітня

Медіарух закликає Зеленського дати прес-конференцію не пізніше 18 квітня

Укрінформ
Представники низки ЗМІ та медійних організацій, об'єднані в Медіарух "Медіа за усвідомлений вибір", закликають шоумена і кандидата на посаду Президента України Володимира Зеленського вийти на прес-конференцію не пізніше 18 квітня - до офіційної дати дебатів.

Про це йдеться у відкритому зверненні Медіаруху, опублікованому на сайті "Детектор медіа".

"Ми звертаємося до вас із проханням виявити повагу до журналістів та громадянського суспільства, яке було локомотивом всіх реформ в країні після Революції гідності. Закликаємо вас не наслідувати негативні практики ігнорування запитів медіа, які, на жаль, також мали місце протягом минулих 5-ти років, та провести прес-конференцію для ЗМІ до офіційної дати дебатів (не пізніше 18 квітня), щоб забезпечити діалог з представниками медіа зокрема та українцями загалом", - йдеться у зверненні до Зеленського.

Представники Медіаруху констатують, що під час передвиборчої кампанії Зеленський оприлюднив десятки відеороликів, які стали інформаційними приводами для новин та матеріалів у медіа, дав низці "обраних ЗМІ" кілька інтерв’ю ще перед першим туром виборів, але протягом останніх кількох тижнів особисто уникає прямої й повноцінної комунікації з вітчизняними журналістами.

"Наш професійний обов’язок як журналістів – доносити суспільно-важливу інформацію до громадян вчасно та в повному обсязі. Оскільки ви ігноруєте наші запити і прохання про інтерв'ю, ми не можемо виконувати функції, покладені на нас суспільством, у повному обсязі. Медійна спільнота та громадянське суспільство мають низку запитань щодо вашого бачення подальшого розвитку країни, а також вашої відкритості і готовності бути підзвітним суспільству, яке вас обирає. Наші читачі, глядачі та слухачі теж ставлять запитання, на які ми не можемо дати відповіді, оскільки жодного разу не спілкувалися з вами напряму", - наголошується у зверненні.

Представники Медіаруху сподіваються, що Зеленський відгукнеться на їхнє зверення і доведе, що принципи відкритості та прозорості, які він декларує, - це не порожні слова та передвиборчі гасла.

Читайте також: Порошенко пропонує Зеленському 19 квітня дебати на “Олімпійському” - із 16:00 до 18:00

Як повідомляв Укрінформ, 5 лютого 2019 року в Україні було оголошено про створення Медіаруху "Журналісти за усвідомлений вибір", покликаного забезпечити громадянам можливість обирати Президента і парламент на основі повної та достовірної інформації. До Медіаруху увійшли провідні українські ЗМІ - телеканали, радіостанції, друковані й онлайн-видання, а також медійні громадські організації. Серед підписантів Меморандуму - Національна суспільна телерадіокомпанія України, УНІА «Укрінформ», Українське радіо, ІА “Інтерфакс-Україна”, «Дзеркало тижня», Liga.net, Цензор.нет; ГО «Громадське радіо», ГО “Детектор медіа”, ГО “Інститут масової інформації”, Фундації “Суспільність”, ГО “Центр демократії та верховенства права”, МГО “Інтерньюз Україна”, ВГО “Незалежна асоціація телерадіомовників”, ГО “Інститут демократії імені Пилипа Орлика”, ГО “Інститут розвитку регіональної преси”, Українська фундація безпекових студій, Інститут розвитку регіональної преси та інші.

У другий тур виборів Президента України вийшли шоумен Володимир Зеленський і діючий Президент Петро Порошенко. За офіційними результатами першого туру виборів Президента України, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка - 15,95%. Другий тур відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-