Порошенко пропонує Зеленському 19 квітня дебати на “Олімпійському” - із 16:00 до 18:00

Порошенко пропонує Зеленському 19 квітня дебати на “Олімпійському” - із 16:00 до 18:00

Укрінформ
Кандидат на посаду Президента України, чинний глава держави Петро Порошенко пропонує своєму опоненту Володимиру Зеленському провести 19 квітня дебати на стадіоні “Олімпійський” у часових рамках з 16:00 до 18:00.
Про це поінформував речник передвиборчого штабу Порошенка Олег Медведєв під час брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Оскільки Володимир Зеленський, на нашу думку, всіляко уникає передбачених законом дебатів на Суспільному телебаченні, а водночас виборці, суспільство і наші міжнародні партнери хочуть таких дебатів, наполягають на їх проведенні, вважаючи, що передвиборчі дебати є важливим елементом передвиборчої кампанії, а в другому турі, коли залишається два кандидати, - можливо, й головним, то Петро Порошенко на додаток до тих дебатів, які передбачені законодавством, пропонує Володимиру Зеленському того ж дня, 19 квітня, провести ще одні дебати на стадіоні “Олімпійський” у часових рамках з 16:00 до 18:00”, - повідомив речник.

Надалі, додав він, і Порошенко, і Зеленський мають вирушити на дебати на Суспільне, оскільки, відповідно до закону, такі дебати мають відбутися о 20:00. “Згідно з інструкцією Центральної виборчої комісії, обидва кандидати мають прибути на телебачення о 19:30 для того, що провести жеребкування і встановити послідовність їхніх виступів під час проведення дебатів”, - зазначив Медведєв.

У штабі Порошенка вважають, що це цілком конструктивна і раціональна пропозиція, і у Зеленського немає жодних підстав її не прийняти, “якщо він дійсно прагне справжніх змістовних дебатів, а не шоу чи концерту “95 кварталу”.

Читайте також: У штабі Порошенка прокоментували відеозвернення Зеленського з вимогами

Він додав, що Порошенко і його команда дуже шкодують, що 14 квітня Зеленський не прибув на дебати на НСК “Олімпійський”, які сам же ініціював.

“Але ми не опускаємо руки і продовжуємо боротьбу за повноцінні дебати між двома кандидатами для того, щоб суспільство не купувало кота в мішку, а могло зробити усвідомлений вибір. Саме тому ще раз підтверджую, що Петро Порошенко планує 19 квітня взяти участь у дебатах між двома кандидатами на Суспільному телебаченні, як того вимагає закон. Так само туди зобов'язаний прибути і кандидат Володимир Зеленський. Це не питання його особистого вибору - це пряма вимога закону”, - сказав Медведєв.

Як повідомлялося, 3 квітня Зеленський заявив, що дебати з Порошенком мають відбутися на стадіоні “Олімпійський”.

Порошенко погодився на дебати на стадіоні і запросив Зеленського провести їх 14 квітня. Однак Зеленський не прийшов, заявивши, що дебати мають відбутися 19 квітня о 19.00.

Водночас 19 квітня о 20.00, згідно з законом про вибори Президента, мають відбутися дебати в ефірі Суспільного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-