Порошенко подивився

Порошенко подивився "Слуга народу" - і жахнувся

Укрінформ
Антизахідна риторика головного героя серіалу “Слуга народу” Василя Голобородька у виконанні Володимира Зеленського схожа на твердження, що є частиною гібридної війни РФ проти України.

На цьому зауважив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі із представниками української та західної бізнес-спільноти у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Антизахідна риторика на жаль, як відомо, є частиною гібридної війни, яку Росія веде проти нашої держави”, - сказав Порошенко.

Він розповів, що нарешті подивився серіал “Слуга народу” та жахнувся тому, як виглядає програма співпраці з міжнародними фінансовими інституціями та Міжнародним Валютним Фондом в очах головного героя фільму.

“В переговорах про черговий транш МВФ - цієї грабіжницької організації, від нас, від України вимагають 3% хабара. Вони також наполягають на монополії на видобуток сланцевого газу, що ми точно не можемо допустити. Вони, міжнародні фінансові організації, хочуть, щоби ми скоротили на 50% виробництво сільськогосподарської продукції. Вони вимагають, щоби ми на 70% скоротили виробництво пшениці. Вони вимагають, відкриття сховища ядерних відходів в чорнобильській зоні і розширення сховища на території всієї Київської області. А про велику сімку — вона боїться економічного і політичного зростання України. Вона боїться перетворення України в реальну велику регіональну державу”, - процитував Президент позицію Голобородька щодо співпраці з МВФ.

Водночас Порошенко акцентував, що не знає, якої насправді думки про співпрацю з МВФ дотримується його опонент на виборах.

“Чесно кажучи, я не знаю, якої думки про співпрацю з міжнародними фінансовими інституціями, про співпрацю з МВФ мій опонент, кандидат в Президенти. Бо він неначе рівняння з усіма невідомими. Його компанія подібна до німого кіно, де актор жваво рухається, величезну активність проявляє, але не вимовляє жодного слова. Зрозуміти, що буде, дуже важко навіть для мене - людини, яка дуже добре обізнана і в економічних, і в політичних реаліях. Його команда пропонує обрати нам, українцям, кота в мішку”, - наголосив Президент України.

На думку Порошенка, це робиться для того, щоб ті виборці, які прагнуть повернення України у сферу впливу РФ вважали Володимира Зеленського своїм кандидатом на виборах Президента, так само як і ті виборці, які прагнуть руху в ЄС і НАТО.

Читайте також: Зеленський оприлюднив нове відео з вимогами до Порошенка

Натомість не мовчать пов’язані з ними особи, додав Президент. "Я був шокований позовом до суду з вимогою 2 млрд компенсації, 2 млрд дол за Приватбанк - це питання вже на столі. Так само, як на столі питання позову до суду щодо незаконної приватизації, який намагаються вони дуже швидко провести до президентських виборів, щоб потім казати, що це відбулося без їх участі”, - підсумував Порошенко.

Як повідомлялося, 21 квітня відбудеться другий тур виборів Президента України, до якого вийшли два кандидати - шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Кадр із серіалу “Слуга народу” 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-