У Зеленського визнають складнощі у співпраці з Радою в разі перемоги

У Зеленського визнають складнощі у співпраці з Радою в разі перемоги

Укрінформ
У штабі кандидата в Президенти Володимира Зеленського визнають складнощі у співпраці з парламентом в разі перемоги кандидата на президентських виборах.

Про це розповів спікер штабу Дмитро Разумков в інтерв'ю BBC News Україна.

"Поки парламент не перелаштується і не зрозуміє, що він має працювати не на Президента, а на суспільство, у нас будуть проблеми. Але, думаю, що у найближчому майбутньому ми зможемо з ними поборотися", - сказав він.

Разумков зазначив, що в разі перемоги на виборах у команди Зеленського після інавгурації буде, фактично, лише кілька сесійних тижнів, і за цей час буде внесено законопроекти, "які дозволять всіх зробити рівними перед законом: про зняття недоторканності з депутатів, суддів і президента, закон про імпічмент, відкликання депутатів".

Читайте також: Штаб Зеленського пояснив, чому досі не показали "п'ятірку" кандидатів

Згідно з Конституцією України, Верховна Рада здійснює контроль за діяльністю Кабінету міністрів України, а також призначає за поданням Президента України Прем'єр-міністра України, міністра оборони, міністра закордонних справ, призначає за поданням Прем'єр-міністра інших членів Кабінету міністрів, Голови Антимонопольного комітету України, Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Голови Фонду державного майна України, звільняє зазначених осіб з посад, розв'язує питання про відставку Прем'єр-міністра, членів Кабінету міністрів.

Другий тур президентських виборів відбудеться 21 квітня. Шоумен Володимир Зеленський за результатами першого туру президентських виборів випереджає чинного Президента Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-