Церква вдячна Порошенкові за Томос, але ні за кого не агітує – Епіфаній

Церква вдячна Порошенкові за Томос, але ні за кого не агітує – Епіфаній

Укрінформ
Православна церква України визнає, що чинний президент Петро Порошенко зробив багато для отримання автокефалії. Однак церква не агітує за жодного з кандидатів і залишає людям право голосувати так, як вони хочуть.

Про це заявив митрополит Київський і всієї України Епіфаній у Львові на прес-конференції, повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

«Ми за те, щоби кампанія була чистою в дусі любові. У нас є парафіяни, які підтримують обох кандидатів. І ми, як Церква, не маємо права вказувати за кого голосувати», - повідомив Епіфаній.

Водночас він закликав голосувати зважено, по совісті.

Також митрополит прокоментував слова заступниці ВР Оксани Сироїд, що нібито Адміністрація Президента змушує священнослужителів ПЦУ агітувати за Порошенка.

«Мене неодноразово запитували, чи маю я номер телефона Президента, чи я спілкуюся з ним напряму. Скажу чесно: номера не маю і спілкуюся з ним лише офіційно. Ми практично не зустрічаємося і нам не дають вказівок. І я не вірю, що комусь із владик телефонували з АПУ та інструктували», - запевнив Епіфаній.

Читайте також: ЦВК не продовжуватиме роботу дільниць через Песах

Він додав, що безперечно Петро Порошенко багато зробив для отримання Україною автокефалії, і Томос у тому числі є його заслугою.

"Томос – це історичний факт, який уже відбувся. Там прописано навіть ім’я чинного Президента і це вже ніхто не зможе викреслити з історії", - наголосив Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-