Порошенко розповів про ризики, що концентруються над Україною

Порошенко розповів про ризики, що концентруються над Україною

Укрінформ
Ризики з обслуговуванням зовнішнього боргу, підвищення інфляції, агресії РФ і її впливу на вибори та втрати держави - все це нині концентрується над Україною.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ІСTV, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми маємо зберегти та розширити міжнародну коаліцію, яка була сформована на захист України, бо якщо цього не буде, то ризики, які зараз концентруюся над Україною, зашкалюють. І ризики щодо обслуговування зовнішнього боргу цього року, ризики курсу, ризики інфляції, ризики втрати держави", - сказав Порошенко.

Читайте також: Вищий антикорупційний суд має запрацювати цього тижня — Порошенко

Він також наголосив, що президент РФ Путін хоче підірвати довіру всередині суспільства до чинної влади, щоб наступна "відкрила йому ворота".

"Україна на думку Росії стала полігоном щодо випробувань інформаційних диверсій. Лише розум і відповідальність українців руйнують плани Кремля. Країна має бути здатна захистити себе від каналів, які належать олігархам... І ми маємо навчитися захистити себе, бо Путін зрозумів – ми його на фронті зупинимо. Тому в нього залишається останній шанс – підірвати довіру всередині країни, таким чином змінити владу, щоб інша влада відкрила для нього ворота", - сказав Порошенко.

Він додав, що Україні потрібно вивчити як позитивний так і негативний досвід роботи міністерства інформаційної політики, але кроки інформаційного департаменту Міноборони є "достатньо ефективними".

Читайте також: Порошенко прийде на дебати 19 квітня на Суспільне

Президент додав, що захист України – спільне завдання суспільства і влади, а майбутній Президент має бути сильним і компетентним для уникнення можливих ризиків і для захисту України від російської агресії.

"Коли ми кажемо, що є поляризація між кандидатами — це не так, я шаную Володимира Зеленського як прекрасного актора, я не стверджую, що він любить Путіна або спілкується з ним. Я не маю цієї інформації. Може він щиро хоче, принаймні задекларувати, щоб країна рухалася в ЄС та НАТО. Але декларацій недостатньо. В умовах, коли у цій галузі Президент некомпетентний, не має досвіду виснажливих переговорів, сам намагається поїхати говорити до Путіна, з чим він звідти повернеться?", - сказав Порошенко.

Він додав, що у сучасних умовах не можливо дозволити, щоб з Україною експериментували або на Україні хтось намагався повчитися. Порошенко додав, що коли Зеленський натякає, що поїде домовлятися з лідерами так званих "ДНР" і "ЛНР", це означає, що "для нього РФ вже не агресор".

"Сам факт переговорів з цими найманцями означатиме сигнал до всього світу, що в Україні громадянська війна", - додав Порошенко.

Читайте також: Зеленський заявив, що готовий до переговорів з Путіним

Він зауважив, що якщо Зеленський скаже, що Мінські домовленості не влаштовують Україну, а всі санкції базуються на них, тож без санкцій не буде й інструментів тиску на РФ.

Водночас Президент наголосив, що готовий нести відповідальність: "якщо винен Порошенко, Порошенко готовий понести найбільшу відповідальність, але ми маємо спільно захистити народ і країну". 

Нагадаємо: другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня. У нього вийшли шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-