Зеленський заявив, що готовий до переговорів з Путіним

Зеленський заявив, що готовий до переговорів з Путіним

Відео
Укрінформ
Кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив, що готовий до переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним щодо питання війни та миру на Донбасі.

На запитання в ефірі телеканалу "Україна", чи готовий Зеленський до перемовин з Путіним, він відповів коротко: "Так".

"Але жертвувати територіями та людьми ми не будемо ніколи. Цілісність України повинна бути константою", - наголосив кандидат у президенти.

Читайте також: Гриценко про Зеленського: До президентства не готовий, але відповідальність усвідомлює

На запитання, скільки часу він собі дає для розв'язання питання війни та миру на Донбасі, Зеленський відповів, що цей процес не може бути довгим.

"Для першого етапу – це припинення вогню на сході – ми не можемо собі взагалі дозволити якийсь довгий процес. Ми розуміємо, що кожен день – це кожне життя, кожна людська доля. У нас немає можливості, як у спорті, розминатися. Тут треба вже підходити і виконувати своє завдання", – сказав кандидат на посаду глави держави.

Читайте також: РФ тестуватиме інструменти гібридної війни на новому президенті України – Волкер

Він також переконаний, що Україна має виплачувати пенсії населенню окупованих територій.

"Маємо достукатися до кожного українця, що живе на окупованих територіях, не просто їм щось пообіцяти, а відновити стосунки. ... Почати платити пенсії людям, які живуть там (на окупованих територіях - ред.), говорити їм, що вам запудрили мізки, що ми вас чекаємо, любимо, усіх переможемо, скоро стрілянина закінчиться, ви повернетеся у склад України, усі окуповані території", - зазначив кандидат. 

Боротися з Росією, яка 5 років тому розв'язала війну на Донбасі, Зеленський планує за допомогою санкцій Заходу. Про це раніше заявив головний політтехнолог та спікер штабу кандидата у президенти Дмитро Разумков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-