Суд у справі затриманого на Майдані активіста

Суд у справі затриманого на Майдані активіста "Відсічі" відбудеться 10 квітня

Укрінформ
10 квітня в Шевченківському райсуді Києва відбудеться засідання у справі активіста Леоніда Овчаренка, який роздавав листівки з інформацією про кандидата в президенти Володимира Зеленского.

Про це сам Овчаренко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогоднішній день - це як машина часу, що відправила у минуле. А перш за все, 2012 рік. Тоді наших активістів міліція затримувала через раз, за поширення листівок проти носіїв русского міра - висуванців від Партії регіонів. Але схоже, що історія зробила коло, чи оборот спіралі, і ми знову повертаємося до поліцейського свавілля посіпак русского міра. Сьогодні вони викотили пробну кулю, і схоже, це лише початок. Суд, до речі, призначили на 10:00, 10 квітня у Шевченківському райсуді (вул. Дегтярівска, 31а). Якшо шо, можете підтягуватися. Думаю, це може стати цікавим прецедентом для майбутніх пресувань", - написав він.

Читайте також: На Майдані затримали активіста з листівками про Зеленського

За словами Овчаренка, півтора десятка поліціянтів затримували його за те що він не роздавав  інформаційні матеріали про Зеленського, а просто мав їх при собі.

Читайте також: Поліція відпустила активіста, який роздавав листівки з інформацією про Зеленського

Нагадаємо: у неділю, 7 квітня, о 9:00 планувалось встановити громадських агітаційний намет на цих виборах на Майдані незалежності біля Лядських воріт. "В наметі всі охочі могли взяти листівки для поширення. В листівках буде інформація про те, ким насправді є Володимир Зеленський і якими наслідками може обернутися його президентство для України".

Читайте також: Агітація заборонена, поки не оприлюднені результати першого туру - МВС

Після затримання активіста МВС України нагадало, що передвиборчу агітацію - як «за» так і «проти» - закон дозволяє на наступний день після офіційного оголошення ЦВК результатів голосування у першому турі президентських виборів 2019.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-