На Майдані затримали активіста з листівками про Зеленського

На Майдані затримали активіста з листівками про Зеленського

Відео
Укрінформ
У центрі Києва 7 квітня поліція затримала активіста Леоніда Овчаренка за спробу роздавати листівки з інформацією про кандидата в президенти України Володимира Зеленського.

Про це йдеться на сторінці громадського руху "Відсіч" у Facebook.

"Щойно на Майдані Незалежності поліція затримала активіста руху Відсіч Leo Ovcharenko, який стояв біля нашого намету і встиг роздати одну листівку з фактажем про Зеленського. Ніяких закликів голосувати "за" чи "проти" листівка не містить – отже не порушує виборчого законодавства", - йдеться у повідомленні.

Активісти зазначають, що до операції було залучено близько 15 поліцейських. "Нашого активіста запакували в автівку та доправили у відділок №4 на Прорізній, 12б. Однак, коли ми почали дзвонити у відділок – там відповіли, що не затримували нашого активіста і його там немає. Водночас Леонід веде трансляцію з цього відділку", - йдеться у повідомленні руху "Відсіч".

Водночас сам активіст Леонід Овчаренко зазначив на сторінці у Facebook, що перебуває у відділку вже понад годину.

"Відділок Прорізна, 12б. Понад годину у відділку, але досі ні запису в журналі, ні протоколу про затримання. Шиють злісну непокору поліції. Хоча звісно ніякої непокори не було. Та й затримання не було. Адже мене просто "запросили на бесіду")", - зазначив Овчаренко і додав, що "старі часи повертаються".

Читайте також: Документи, агітація та фото: КВУ назвав основні порушення на виборах

Як повідомляє рух "Відсіч", у неділю, 7 квітня, о 9:00 планувалось встановити громадських агітаційний намет на цих виборах на Майдані незалежності біля Лядських воріт. "В наметі всі охочі могли взяти листівки для поширення. В листівках буде інформація про те, ким насправді є Володимир Зеленський і якими наслідками може обернутися його президентство для України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-