Вакарчук - кандидатам у Президенти й виборцям: Не підміняйте зміст формою

Вакарчук - кандидатам у Президенти й виборцям: Не підміняйте зміст формою

Відео
Укрінформ
Відомий співак, політичний і громадський діяч Святослав Вакарчук звернувся до кандидатів у Президенти й виборців із закликом вести передвиборчі дискусії щодо змісту їхньої майбутньої діяльності.

Своє відеозвернення Вакарчук виклав на власній сторінці у Facebook.

"Усі говорять про вибори Президента України. Градус цього обговорення зашкалює. Здавалося б, це добре: українці активно думають про власне майбутнє і майбутнє своєї держави", - зауважує співак і пропонує розібратися в тому, чим насправді перейняті українці протягом першого тижня виборів.

Висновки щодо змісту обговорення найважливішої події політичного життя країни, яких доходить Вакарчук, невтішні, бо замість конструктивного діалогу виборцям пропонують шоу, "молебень проти серіалу".

"Я, як виборець, хотів би знати відповіді на запитання, як той чи інший кандидат в Президенти збирається впроваджувати в Україні верховенство права... Як вони збираються повертати додому наших військовополонених та політичних в’язнів, які перебувають зараз в російських тюрмах? Яким чином вони збираються повертати окуповані Крим, Донбас?" - наголосив громадський активіст.

Вакарчук також  закликав пояснити, які повноваження та політичний капітал використають кандидати в Президенти для того, щоб замінити корупцію рівними правилами для всіх та яким вони бачать майбутнє української армії і які конкретні шляхи для впровадження такого бачення.

"Я хотів би знати це!" - акцентував Вакарчук звернувся до виборців із закликом не дати підмінити зміст формою.

"Вимагайте в кандидатів в Президенти конкретні відповіді на запитання, якою вони бачать Україну через 5 років? І якими є конкретні шляхи реалізації цього бачення.Зміст важливіший, ніж форма".

Тимчасом чинний Президент України й водночас кандидат у Президенти Петро Порошенко прокоментував нинішню передвиборчу ситуацію в країні на сторінці офіційного інтернет-представництва Президента, де висловив пропозицію провести виборчі дебати у три етапи.

"Дуже задоволений тим, що Володимир Зеленський, нарешті, прийняв мою пропозицію про проведення дебатів. Це є абсолютно необхідно, бо це є не шоу, це не є вистава. Це є право українських громадян отримати повну і всебічну інформацію про програми, плани кандидатів. Мати можливість задати питання і отримати відповіді, щоб визначити майбутнє держави на роки, а можливо і на десятиліття вперед", - написав він після проходження дослідження на відсутність алкогольної та наркотичної залежності у медичному пункті на НСК «Олімпійський».

Президент також вважає корисним, якби дебати відбулися в декілька етапів. За його словами, перший етап – дебати про позицію щодо ключового повноваження Верховного Головнокомандувача по програмі укріплення оборони і безпеки; другий етап – дебати по зовнішній політиці; третій етап – дебати по захисту конституційних прав і свобод українських громадян.

«Ще один аргумент – це те, що майже 80% українців підтримують і вимагають проведення дебатів. І ігнорувати цю думку точно не повинен жоден кандидат. І саме тому, сьогодні я забезпечую реалізацію всіх необхідних кроків для того, щоб дебати відбулися», - зауважив Глава держави. На його думку, дебати повинні відбутися якомога раніше.

«І треба припинити обмін думками через соціальні мережі і дати можливість українським громадянам самостійно, виходячи з тої повної інформації, яку вони отримають, визначитися щодо своїх симпатій 21 квітня 2019 року», - резюмував Президент.

Читайте також: Перший тиждень другого туру: шоу замість виборів

Як повідомляв Укрінформ, кандидат у Президенти Володимир Зеленський 3 квітня опублікував відеоролик, де заявив, що дебати з іншим кандидатом на посаду глави держави Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський". Він також наполягав, що кандидати обов’язково мають пройти медичну експертизу "і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів".

Порошенко відповів згодою на умову Зеленського провести дебати на НСК "Олімпійський". Він також закликав Зеленського пройти у п’ятницю, 5 квітня, медичну експертизу в медпункті стадіону "Олімпійський". Водночас Зеленський зранку 5 квітня на стадіон не прийшов і здав аналізи у клініці "Євролаб".

Відповідно до постанови ЦВК від 5 травня 2014 року № 472, теледебати між кандидатами на посаду Президента України відбуваються в студії (кімнаті) Національної суспільної телерадіокомпанії України.

У свою чергу голова правління НСТУ Зураб Аласанія наголосив, що Суспільне проводить перемовини з усіма сторонами (ЦВК і штабами кандидатів) й готове провести дебати у зміненому форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-