Вибори мають бути схожі на “Що? Де? Коли?”, а не на КВК — штаб Порошенка

Вибори мають бути схожі на “Що? Де? Коли?”, а не на КВК — штаб Порошенка

Укрінформ
Те, що чинний Президент Петро Порошенко погодився здати аналізи і брати участь у дебатах на стадіоні, не означає, що була сприйнята позиція проводити кампанію за правилами шоу-бізнесу.

Про це заявив речник передвиборчого штабу Порошенка Олег Медведєв на брифінгу в п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для мене це вперше, коли доводиться говорити не про змістовні речі кампанії, а про аналізи кандидатів. Хотілося, щоб під цією історією було швидше підведено риску і ми повернулися до змістовної кампанії. Ми погодилися на дебати на стадіоні, погодилися здати аналізи, але це не означає, що ми сприйняли позицію Зеленського надалі проводити кампанію за правилами і традиціями шоу-бізнесу”, - сказав Медведєв.

Він також наголосив, що вибори — це не “95 квартал”, не КВК чи “Розсміши коміка”. “Це, як мінімум, має бути більш схоже на “Що? Де? Коли?”. Має бути якась інтелектуальна дискусія, а не елементи шоу”, - зауважив Медведєв.

Як зазначив речник штабу Петра Порошенка, країна зацікавлена в тому, щоб якнайшвидше завершити історію навколо медекспертизи Порошенка і Зеленського. “Країна зацікавлена в тому, щоби якнайшвидше завершити це, тому що, чесно кажучи, мені видається, що нам трошки соромно перед світовою спільнотою: у нас війна з Росією, а ми обговорюємо аналізи кандидатів — здали чи не здали, що там у тих аналізах знайшли. У нас серйозні внутрішні й міжнародні виклики”, - сказав Медведєв.

Він додав, що наразі очевидні серйозні розбіжності між кандидатами в питаннях стратегічного розвитку країни. “Позиція кандидата Зеленського багатьом незрозуміла, і ми зараз боремося за те, що він все-таки вийшов на дебати і публічно висловив свою позицію, щоб ми розуміли не позицію кіногероя Голобородька чи різних спікерів офіційних, неофіційних, а щоб ми точно знали, що думає і пропонує сам кандидат”, - підкреслив Медведєв.

У виборчому штабі кандидата на посаду Президента України Петра Порошенка запевняють, що докладуть усіх зусиль, аби протягом найближчих днів вирішити питання проведення дебатів із опонентом, шоуменом Володимиром Зеленським.

Водночас на запитання про анонсовану головою НСТУ Зурабом Аласанією на 5 квітня зустріч із представниками штабів кандидатів щодо дебатів Медведєв відповів, що наразі не знає про неї.

“Мені поки що невідомо про таку зустріч. Але я думаю, що ми зробимо все, щоб у найближчі дні у це питання внести остаточну ясність і зрозуміти, де, коли, як, в якому форматі будуть дебати, і чи вони будуть, і чи прийде на них Володимир Олександрович, чи вони ще поставлять купу вимог: вибачитися за перше-третє-десяте”, - сказав Медведєв.

При цьому він підкреслив, що ігнорування визначених законодавством теледебатів означатиме грубе порушення закону “Про вибори Президента України”.

“Позиція кандидата Порошенка полягає в тому, що має бути кілька змістовних дебатів, які стосуються сфери конституційних повноважень Президента. Насамперед, це питання оборони і національної безпеки. Другий блок питань, за що відповідає Президент, пов'язаний із дипломатією і зовнішньою політикою... І блок питань, який стосується прав і свобод громадян”, - уточнив Медведєв.

Водночас він нагадав, що у виборчому штабі Порошенка вважають за необхідне проводити дебати у кілька раундів, які мають вести професійні журналісти.

“Ми вважаємо, що одних дебатів замало, тому дуже хотіли би домовитися про кілька дебатів. І, звичайно, що такі дебати мають вести не політики, а об'єктивні й неупереджені журналісти. Пропозицію Володимира Олександровича залучити в якості ведучої Юлію Тимошенко ми вважаємо дуже нетактовною ініціативою, яка принижує честь і гідність кандидата, за яку проголосували мільйони українських виборів”, - пояснив Медведєв.

Художній керівник “Кварталу 95” Володимир Зеленський 3 квітня опублікував відеоролик, де заявив, що дебати з чинним Президентом Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський". Він також наполягав, що кандидати обов’язково мають пройти медичну експертизу "і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів".

Читайте також: У Порошенка хочуть, щоб Зеленський здав волосся - основний аналіз на наркотики

Порошенко відповів згодою на умову Зеленського провести дебати на НСК "Олімпійський". Він також закликав Зеленського пройти у п’ятницю, 5 квітня, медичну експертизу в медпункті стадіону "Олімпійський". Водночас Зеленський зранку 5 квітня на стадіон не прийшов і здав аналізи у клініці "Євролаб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-