Клімкін закликає Раду ухвалити закон, що збільшить явку на виборах за кордоном

Клімкін закликає Раду ухвалити закон, що збільшить явку на виборах за кордоном

Укрінформ
Павло Клімкін закликає Верховну Раду розглянути зміни до законодавства, що передбачають цифрове голосування.

Про це він заявив журналістам у п'ятницю, 5 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми знаємо, що у 2014 році було понад 70 тисяч (українців, які проголосували за кордоном, - ред.), зараз у нас лише 56 тисяч. Явка значно менша. До мене дуже багато звертається українців за кордоном і кажуть, що це (питання - ред.) дуже важливо вирішити.. Я всім казав: я виступаю за дигітальне цифрове голосування - тільки так можна залучити всіх українців за кордоном. Це можна зробити. Я закликаю Верховну Раду подивитися на відповідні зміни до закону", - сказав Клімкін.

Міністр нагадав, що, згідно із законом, зараз можна голосувати тільки на території дипломатичних установ. На його думку, навіть якщо будуть ухвалені відповідні зміни до закону, які дозволять відкрити за кордоном додаткові виборчі дільниці за межами дипустанов, це не розв'язувати проблему явки виборців.

Читайте також: ЦВК прийняла 197 протоколів із "мокрими" печатками - лишилося ще два

"Проблему вирішить тільки цифрове голосування. До того маємо прийти, відповідно, забезпечивши безпеку і неможливість маніпулювання, оскільки багато хто побоюється, що це (цифрове голосування - ред.) призведе до збільшення можливостей для маніпулювання", - зазначив глава МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-