Під час першого туру виборів виявили «аномальні дільниці» - Аваков

Під час першого туру виборів виявили «аномальні дільниці» - Аваков

Укрінформ
У перебігу першого туру виборів Президента було зафіксовано випадки, коли на сусідніх виборчих дільницях різниця у кількості голосів за певного кандидата виявлялася несподівано значною.

Про це в ефірі програми «Право на владу» розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо зараз по результатах голосування так звані «аномальні дільниці», коли б здавалося, дві дільниці двері в двері, за 20 метрів одна від одної, а різниця на них за одного з кандидатів, наприклад, 30%», - сказав Аваков.

Відповідаючи на запитання, чи схопили когось за руку, він відповів: «Звісно».

Читайте також: Аваков сказав, як має працювати МВС під час другого туру виборів

«І ось з одного боку я кажу, що вибори у нас пройшли спокійно і нормально. А з другого боку, в день голосування – орієнтовно 60 кримінальних проваджень, з них 42 – це купівля голосів», - уточнив міністр.

За його словами, перший тур виборів пройшов «гарно, але могло б бути і краще».

«Ми мали дуже хороший день голосування, дуже спокійний і дуже чіткий, без якихось кричущих порушень… У мене така двоїста ситуація: з одного боку, ми гарно провели вибори, і дякую всім, хто брав участь, з іншого боку - ми цю планку вже взяли, є новий стандарт, давайте підійматися до кращого», - наголосив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-