Аваков сказав, як має працювати МВС під час другого туру виборів

Аваков сказав, як має працювати МВС під час другого туру виборів

Укрінформ
Підрозділи Міністерства внутрішніх справ мають працювати під час другого туру президентських виборів так само ефективно, як і під час першого.

Про це 2 квітня заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час наради, присвяченої підбиттю підсумків забезпечення безпеки першого туру виборів, інформує прес-служба МВС.

"Ми добилися того, що день голосування був спокійний та врівноважений. Другий тур стартує з моменту, коли ЦВК підіб'є підсумки першого туру голосування. Виборчі інституції будуть робити свою роботу, ми маємо зробити свою роботу і спрацювати 21 квітня так само ефективно, як 31 березня", - заявив Аваков.

Окрім того, очільник МВС підкреслив, що кримінальні провадження, розпочаті за фактам порушення виборчого законодавства, мають бути розслідуванні і доведені до логічного завершення.

Він також подякував усьому особовому складу МВС, який був залучений до роботи під час першого туру виборів, за гарну працю.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий наголосив, що з 2 квітня усі підрозділи МВС працюють в посиленому режимі, буде продовжувати роботу оперативний штаб.

У свою чергу командувач НГУ Юрій Аллеров зазначив, що до служби під час виборів було залучено 8213 чоловік особового складу, і нагадав про інцидент в Одесі, коли внаслідок ДТП один нацгвардієць загинув, ще двох було травмовано.

До цілодобового чергування у день голосування були залучені 1800 чол. особового складу ДМС, а впродовж суботи-неділі громадянам України було видано понад 11 тисяч ID-карток.

За словами глави ДСНС Миколи Чечоткіна, близько 30000 осіб і 2800 одиниць техніки несли службу в посиленому режимі, превентивними заходами не допущено виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах, залучених до виборчого процесу.

Читайте також: Поліція починає готуватися до другого туру виборів

31 березня в Україні проходили вибори президента.

Як повідомлялося, 30 березня в Одесі водій іномарки збив трьох нацгвардійців, які напередодні виборів заступили на патрулювання міста. Один нацгвардієць загинув на місці, а двох з тяжкими травмами госпіталізували. Травмованим солдатам, які стікали кров'ю на асфальті, завдав кілька ударів один з перехожих, якого наступного дня вдалося затримати.

За словами Авакова, затриманому висунуто підозру за ознаками ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України, йому загрожує позбавлення волі до 5 років.

1 квітня суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою водієві, підозрюваному в скоєнні смертельної ДТП, що призвела до загибелі від травмування військовослужбовця Національної гвардії та завдання важких травм п'ятьом особам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-